Vb: Jutalmazás, kitüntetések, pénzátadás
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2009. november. 09., 18:12
Vb: Jutalmazás, kitüntetések, pénzátadás

Hétfőn délután az MLSZ telki edzőközpontjában a szövetség vezetői remek hangulatú ünnepség keretében köszöntötték az egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett válogatottunk játékosait, a szakmai stáb tagjait, valamint mindazokat, akik szerepet vállaltak az utóbbi évtizedek legnagyobb magyar futballsikerének elérésében.

A ceremóniára igen sok újságíró és számos vendég jelenlétében került sor.  Dr. Szepesi György a régi nagyok utódjait reméli az U20-as csapat tagjaibanA beszédek sorát dr. Szepesi György, az MLSZ örökös tiszteletbeli elnöke nyitotta meg, az egykori kiváló sportriporter felelevenítette a magyar labdarúgás régi sikereit, s ezek méltó folytatásaként említette az Egyiptomban elért harmadik helyet, amely előtt utoljára az 1984-es moszkvai ifjúsági Európa-bajnokság megnyerésekor született magyar érem. Szepesi György szavai után a jelenlévők filmen nézhették meg a csapat mérkőzéseinek legfontosabb jeleneteit, majd Dunai Antal, az MLSZ szakmai alelnöke - aki Egyiptomban csapatvezetőként is segítette a fiatalokat - méltatta az együttest, valamint az elért sikert.

 Scheer Sándor elnökségi tag adta át a nyolcvanmilliós csekket Koman Vladimirnak
Ezt követően Scheer Sándor, a szövetség elnökségének tagja adta át Koman Vladimir csapatkapitánynak azt a 80 millió forintos csekket, amelyet a játékosok a remek teljesítményükkel érdemeltek ki. Koman Vladimir megköszönte a hosszú éveken át kapott támogatást Scheer Sándornak, valamint Veres Tibornak, az MLSZ tanácsadó testülete vezetőjének.


 Kisteleki István a tisztelet, az alázat és az odaadás eredményeként aposztrofálta a bronzérmet

Kisteleki István, a szövetség elnöke leszögezte: a csapat nagyszerű szereplése az összefogás, a tisztelet és az alázat eredménye. Ehhez kellett sok más egyéb mellett a szülők szeretete, az edzők munkája, valamit a környezet támogatása is, hiszen a fiatalok mérkőzéseire az egész ország odafigyelt. Az elnök köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen módon segítette a csapatot, s ezzel hozzájárult a bronzérem megszerzéséhez.


Ezután a válogatott stábjának tagjai (Dunai Antal csapatvezető, Egervári Sándor szövetségi edző, Czuppon Péter csapatvezető-helyettes, Jámbor László volt fejlesztési igazgató, Kenyeres Imre, Pisont István és Lippai József edzők, Bazsánt József csapatmenedzser, dr. Szilágyi György csapatorvos, Halmai Tamás masszőr, Serényi Péter és Dinnyés Márton sajtófőnökök) vették át emlékplakettjeiket és a bronzéremért járó diplomát Kisteleki Istvántól, dr. Bordás György főtitkártól és dr. Szepesi Györgytől. Az U20-as csapat szponzorálásáért, valamint a siker elérésében való közreműködésért emlékplakettet kapott Scheer Sándor és Veres Tibor is, <%image(20091109-u20-bothj.jpg' width='386' height='500' alt=' Both József az 1996-os U17-es Eb-n vezette ötödik helyre a gárdát' />s hasonló elismerésben részesült a világbajnokság eseményeinek remek tudósításáért Somogyi Zsolt (Nemzeti Sport), Szilágyi László (stop.hu), a Telesport kollektívája, valamint - távollétében - Virányi Zsolt (Magyar Rádió) is. Kiss Máténak, akinek a Csehország ellen szerzett találatát a világbajnokság legszebb góljának választották, Dunai Antal nyújtotta át a neki járó díszes trófeát.


Sisa Tiborral a tavalyi U19-es Eb-n az elődöntőig menetelt a válogatottAz ünnepség utolsó eseményeként Kisteleki István bejelentette, hogy az elnökség múlt heti döntése értelmében a csapat jelenlegi szakvezetője és két volt edzője külön elismerésben részesül. Both József, aki 1996-ban ötödik helyet szerzett a válogatottal az U17-es Eb-n, valamint Sisa Tibor, aki a tavalyi U19-es kontinenstornán az elődöntőig vezette a gárdát, a Magyar Labdarúgásért Érdemérem ezüst fokozatát kapta, Egervári Sándor pedig a kitüntetés arany fokozatában részesült.

(Az eseményen készült képek ide kattintva tekinthetők meg.)




Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...