A világ legjobbjai ellen a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. október. 17., 12:48
A világ legjobbjai ellen a válogatott

A Gödöllő után most a futsal válogatott kerül az érdeklődés központjába. A Bikák UEFA-sikere után a válogatott indult túrára, amelynek keretén belül kék-két alkalommal a spanyol és a brazil nemzeti csapattal mérkőzik meg.


Csak ők nyertek eddig világbajnokságot

A spanyol válogatott jelenleg a világ legjobbja. Nemcsak a nem hivatalos világranglistát vezeti, hanem a legutóbbi két világbajnokságot megnyerte - 2000-ben és 2004-ben - valamint háromszor lett első az Európa-bajnokságon (1996, 2001, 2005). Így jelenleg minden fontos nemzetközi címet a hispánok birtokolnak. Játékukról a magyar válogatott tagjainak is vannak személyes tapasztalataik, hiszen a tavalyi, ostravai Eb-n Kozma Mihály szövetségi edző csapata a második csoportmeccsen 4-2-es vereséget szenvedett Spanyolország ellenében.
A spanyoloké a legerősebb futsal bajnokság, klubcsapataik az eddig megrendezett hat UEFA Futsal-kupából ötöt megnyertek (legutóbb, 2006-ban a Boomerang Intervíú diadalmaskodott).

Korábban a brazil futsal válogatott számított egyeduralkodónak, a sportág történetének első három világbajnokságát gond nélkül meg is nyerte (1989, 1992, 1996). 2000-ben éppen a mieink jövő heti ellenfelei, a spanyolok verték őket a döntőben, 2004-ben pedig csak bronzérmesek lettek. A brazilokat azonban továbbra is joggal nevezhetjük a világ legjobbjainak és nemcsak virtuozitásuk, csodálatos cseleik és hibátlan technikai felkészültségük miatt, hanem azért is, mert jószerivel nincs olyan európai sztárgárda (beleértve az olasz válogatottat is) amelyben ne lenne legalább egy-két brazil származású futsalos.

Spanyol-brazil túra

A magyar futsalválogatott október 23-án Baszkföldön, Miranda de Ebroban, október 24-én pedig Burgosban mérkőzik meg a világbajnoki címvédő spanyol gárdával. A két ibériai mérkőzés után a csapat Brazíliába repül, ahol október 28-án Joinville-ben, majd október 30-án Jaragua do Sulban a házigazdák ellen lép parkettre. A mérkőzések rangját jelzi, hogy a legnagyobb brazil tévétársaság, az O Globo élőben közvetíti a brazil-magyar rangadókat, amelyekről a Sport Klub is beszámol majd.

A magyar keret

Balázs Zoltán (Székelyudvarhelyi SK), Tóth Gyula (Gödöllői Bikák) - kapusok;
Tóth Szabolcs (Gödöllői Bikák), Sivák Péter (Gödöllői Bikák), Szimcsák Tamás (Cső-Montage BFC), Csernai Gábor (Colorspectrum Aramis), Szente Tamás (Gödöllői Bikák), Frank Tamás (Colorspectrum Aramis), Nagy Gábor (Colospectrum Aramis), Koncz Zsolt (Legrand-Szentes)- védők;
Lódi Tamás (Gödöllői Bikák), Baranyai Pál (Gödöllői Bikák), Madarász János (Gödöllői Bikák), Gyurcsányi Zsolt (Gödöllői Bikák), Szalay Gábor (Cső Montage BFC) - támadók.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...