A hajrában kapott góllal búcsúzott az U21-es válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. június. 06., 20:00
A hajrában kapott góllal búcsúzott az U21-es válogatott

A magyar U21-es válogatott a Touloni Torna utolsó csoportmérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott a franciákkal, és nem jutott be a viadal elődöntőjébe.

A mieink a Kína elleni 3-0-ás győzelem, és a Mexikótól elszenvedett 2-0-ás vereség után a csoportot hibátlan mérleggel vezető franciák ellen léptek pályára hétfőn délután. Az eddigi erőviszonyok alapján a mieinknek kizárólag győzelemmel lehetett reális esélyük a továbbjutásra a csoportból, és közben figyelni kellett a Mexikó-Kína összecsapást is, mert azonos pontszám esetén a gólkülönbség döntött a helyezéseknél.

 

Róth Antal a Gulácsi Péter - Szokol Zsolt, Fiola Attila, Kádár Tamás, Sváb Dániel - Bódi Ádám (Simon Krisztián, 75.), Simon Ádám, Tajthy Tamás, Balogh Balázs - Gosztonyi András, Futács Márkó (Eppel Márton 74.) összetételű csapatot szerepeltette az összecsapáson.

 

A franciák léptek fel támadólag a mérkőzés elején, de a mieink szervezetten, jól védekeztek, a hazaiak nagyobb lehetőségeinél pedig Gulácsi Péter védett rendkívül magabiztosan. A gólnélküli első félidőt követően a második játékrész elején a magyar válogatott átvette az irányítást, helyzeteket alakított ki, és a 45. percben megszerezte a vezetést: Gosztonyi András kitűnő labdával játszotta meg Futács Márkót, aki lerázta védőjét, majd 15 méterről a kifutó kapus mellett a jobb alsó sarokba helyezett.

 

A gól után is támadásban maradt a válogatott, adódott néhány kecsegtető helyzete is, ezek azonban kimaradtak. A franciák a hajrához közeledve egyre nagyobb lendülettel kezdtek el támadni, ám a védelmünk egészen a rendes játékidő végéig remekül zárt, és tartotta az egygólos előnyt. A hosszabbítás első percében azonban egy jobb oldali szögletet követően nem jutott mindenkire ember, és a házigazdák Duplus fejesével kiegyenlítettek. A gól után már nem jutott idő a válaszra, így a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget, s miután Mexikó 2-1-re legyőzte Kínát, a mieink csak a csoport harmadik helyén zártak, és nem jutottak be a torna elődöntőjébe.

 

- Érthetően nagy a csalódottság az öltözőben, de én kizárólag az elismerés hangján tudok nyilatkozni a játékosok mai teljesítményéről, hiszen két fárasztó meccs után, egy komoly sorozatterhelésben az eddigi legjobb játékkal rukkoltak elő. A küzdelem mellett a futballra is volt energiájuk, emellett helyzeteket is ki tudtak alakítani, így még fájdalmasabb, hogy két percen múlt a győzelmünk és a továbbjutásunk - értékelt a meccs után Róth Antal.

 

(Fotók: nb1.hu)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...