Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. október. 17., 23:48
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben azonban már megfelelő volt a válogatott játéka.

Egy félidő ott, egy félidő itt - döntetlen Kaunasban

Egy félidő ott, egy félidő itt - döntetlen Kaunasban

Férfi A-válogatottunk a szünetig kétgólos hátrányt szedett össze a litvánok otthonában, a fordulás után azonban végig dominálni tudott, Szoboszlai és Varga góljával egyenlített, így egy ponttal zárta a találkozót.

Tovább

Férfi A-válogatottunk kétgólos hátrányt dolgozott le Litvániában a második félidőben, de a győztes gólt nem sikerült megszereznie. Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés után kiemelte: nem taktikai okai voltak az első félidei visszafogott játéknak, de a változtatások után feljavult a teljesítményünk.

– Az első félidőben túl sok területet hagytunk a litvánoknak, akik megérdemelten szereztek két gólt – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Mindenkinek meg kell értenie, hogy ha nincs meg a megfelelő hozzáállás minden egyes mérkőzésen, akkor könnyen rémálommá válhat bármelyik találkozó. Ma pontosan ez történt az első játékrészben. Az első félidei gyenge teljesítmény nem a taktikáról szólt, gondoljunk csak bele: mindössze egy helyen változott az összeállításunk, illetve Szoboszlai játszott egy sorral hátrébb, amivel szerettük volna támadóbb szelleművé tenni a játékunkat. Próbáltunk stílusosan játszani, de a rossz minőségű pálya erre nem nyújtott lehetőséget. Egyetlen párharcot sem nyertünk meg, az ellenfél pedig jól játszott, agresszíven futballozott, remekül használta ki a megnyíló területeket. Ha őszinte akarok lenni, a szünetben akár hét-nyolc csere is indokolt lett volna részünkről. Csak néhány helyen változtattunk, de sokat változott a játékunk, a második félidőben jobban dolgoztak együtt a játékosok, fölényben játszottunk, szereztünk két gólt, és a helyzetek alapján többet is lőhettünk volna, ma azonban nem voltunk olyan szerencsések, mint a szerbek ellen. Az eredménnyel nem lehetünk elégedettek, de az első félidőt látva nincs okunk a panaszra sem, el kell fogadnunk a döntetlent. Az első félidőért vállalom a felelősséget, de ahogy a meccs előtt is mondtam, fejlődő, fiatal csapat vagyunk, amely bár jó úton halad, nem zökkenőmentes a fejlődés, néha vannak megállók, és ilyenkor újra el kell indulnunk felfelé. Ebben az esetben is ez a helyzet, remélem, Bulgária ellen már másik arcát mutatja a csapat.


Címkék:

Kapcsolódó hírek