Marco Rossi: Nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. szeptember. 09., 13:51
Marco Rossi: Nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a csehek elleni vasárnapi felkészülési mérkőzés előtt Telkiben tartott sajtótájékoztatót. Marco Rossi elárulta, hogy hasonló kezdőcsapatot tervez pályára küldeni, mint az előző tétmeccseken, de könnyen lehet, hogy Kata Mihály után más is debütálhat az együttesben.

Az 59. születésnapját a mai napon ünneplő szakember a gratulációkat követően az első kérdést még e jeles eseményről kapta a sajtótájékoztatón, de hamar a vasárnapi, csehek elleni mérkőzésre terelődött a szó.

– A válogatott számára nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés. Nemcsak a jelen, hanem a jövő csapatának felépítésén dolgozunk, ezért minden mérkőzés nagyon fontos – jelentette ki az olasz szakember. – Amikor magunkra öltjük a válogatott mezét, az egész országot képviseljük, ami komoly felelősség számunkra és a játékosok számára is, ezért sosem kísérletezgetünk, minden alkalommal a leginkább versenyképes csapatot igyekszünk a pályára küldeni – mondta a szövetségi kapitány, aki azt is elárulta, hogy a kapuban Dibusz Dénes kezd majd, de előfordulhat, hogy lesz csere ezen a poszton a meccsen.

– Nagyjából ugyanaz lesz a kezdő, mint a legutóbbi mérkőzések során. Van rá esély, hogy ismét avatunk újoncot, amennyiben meglesznek a mérkőzésen az újoncavatás feltételei. Belgrádban például teljesült ez a feltétel, a becserélt Kata Mihály pedig remekül szállt be, azt a teljesítményt hozta, amit vártunk tőle. Minden kerettag iránt maximális a bizalmunk, ha beküldjük őket, biztosan jól fognak teljesíteni – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A sajtótájékoztatón Lang Ádám is részt vett, aki elmondta: nem lesz nehéz ismét felpörögnie csapatnak három nappal a belgrádi Eb-selejtező után.

– Attól, hogy a csehek ellen nem tétmérkőzést játszunk, mindenki ugyanolyan komolyan veszi,, mint az Eb-selejtezőket. Szeretnénk folytatni a jó szériánkat, ugyanazzal a komolysággal, az ellenfél részletes elemzésével készülünk, mint a selejtezőkre. Élsportolóként minden mérkőzésen szeretnénk nyerni, jó eredménnyel akarjuk zárni a csehek elleni mérkőzést is – fogalmazott Lang.

A szombati edzésen minden kerettag teljes értékű munkát végzett, vagyis Marco Rossi szövetségi kapitány az összes játékosára számíthat vasárnap este.

A Csehország elleni felkészülési mérkőzést a horvát Igor Pajač vezeti. Asszisztensei Ivan Mihalj és Kristijan Novosel lesznek, a 4. játékvezető Patrik Kolarić, a VAR-asszistens Ante Čuljak.

Magyarország-Csehország: szurkolói információk

Magyarország-Csehország: szurkolói információk

Férfi A-válogatottunk vasárnap 18.00 órától a cseheket fogadja felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában. Az útlezárások és terelések miatt mindenkit kérünk, hogy kerülje a környéket gépjárművel. A stadiont közösségi közlekedés használatával érdemes megközelíteni, elsősorban a sűrűn járó M2-es és M4-es metróval, illetve az 1-es villamossal. Kapunyitás: 15.00.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.