Egy gól itt, egy gól ott - színvonalas meccsen döntetlen a csehekkel
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. szeptember. 10., 20:54
Egy gól itt, egy gól ott - színvonalas meccsen döntetlen a csehekkel

Sallai Roland a második félidő elején vezetést szerzett a csehek elleni felkészülési mérkőzésen, de a vendégek egy védelmi hibát kihasználva egyenlítettek, és döntetlennel térhettek haza Budapestről. Folytatás októberben, Szerbia ellen a Puskás Arénában.

Három nappal a szerbek elleni fontos győzelem után férfi A-válogatottunk felkészülési mérkőzésen lépett pályára a Puskás Arénában a csehek ellen, méghozzá ezúttal is nagyszerű hangulatú stadionban, telt ház, mintegy 60 ezer szurkoló előtt. A vendégek az albánok elleni döntetlen után érkeztek Budapestre, de továbbra is vezetik az Eb-selejtező csoportjukat.

Marco Rossi szövetségi kapitány mindössze egy helyen változtatott a belgrádi kezdőcsapatán, Nagy Ádám helyére Kalmár Zsolt került. Dibusz Dénes előtt ezúttal is a Lang, Orbán, Szalai trió kezdett, a középpályán Nego, Styles, Kalmár és Kerkez futballozott, a támadósort Szoboszlai, Sallai és Varga alkották.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat felszabadultan játszott, a vendégek bátran letámadtak már a tizenhatosunk előterében, a mieink pedig igyekeztek kombinatív játékkal a cseh védők mögé kerülni. A 10. percben egy látványos támadás végén Sallai lőtt közelről, de a csehek kapusa lábbal védett.

Kiegyenlített volt a játék, de két alkalommal a csehek is eljutottak kapura tartó lövésig, komolyan ugyanakkor nem tették próbára Dibuszt. A félidő hajrájához közeledve Szalai Attila, majd Kalmár lövése okozott némi riadalmat a csehek körében, de mindkét helyzetet megúszták kapott gól nélkül.

A szünetig nem született gól, a második félidőt pedig egy csere után kezdte meg a csapat: Kalmár Zsolt helyét Nagy Ádám vette át.

Az 52. percben egy szép akció végén megszereztük a vezetést: bal oldali bedobása után Kerkez visszakapta a labdát Vargától, majd középre adott, az érkező Sallai Roland pedig a védőjét megelőzve, 11 méterről kapásból a hálóba továbbított, a csehek kapusa beleért ugyan a labdába, de nem tudta védeni az erős lövést (1-0).

A csehek a gól után nagyobb erőket mozgósítottak támadásban, de jelentősebb veszélyt nem jelentettek a kapunkra. A 65. percben mégis egyenlítettek, de ehhez egy védelmi hibára is szükség volt: egy előreívelt labdát Lang próbált hazaadni, de rövidre sikerült a fejese, így Cyhil lefejelt labdáját Jurecka a hálóba lőtte (1-1).

A folytatásban mindkét csapat sokat tett a győztes gól megszerzéséért, ezért a sok csere ellenére küzdelmes, jó iramú maradt a találkozó. A 72. percben Horváth Krisztofer személyében újoncot avatott a magyar válogatott, majd Kata Mihály és Csoboth Kevin is beállt, ezzel jelentősen csökkent a pályán lévők átlagéletkora.

A hajrában Szoboszlai Dominik tévesztett célt szabadrúgásból, Kerkeznek is volt egy ígéretes lövése, de kidolgozott akció végén már nem tudtunk helyzetet kialakítani, 1-1-es végeredménnyel ért véget a mérkőzés.

A magyar válogatott októberben Szerbiát fogadja a Puskás Arénában, majd Litvániában lép pályára Eb-selejtező mérkőzésen.

Eb-selejtező csoportunkban a szerb válogatott 3-1-re legyőzte idegenben a litvánokat, míg Montenegró 2-1-re nyert hazai pályán Bulgária ellen. A mieink továbbra is az élen állnak 10 ponttal, a szerbek szintén 10, a montenegróiak 8 pontot gyűjtöttek, de utóbbi két csapat eggyel több mérkőzést játszott, mint a magyar válogatott.

– Voltak jó periódusaink a mérkőzésen, de szenvedtünk is bizonyos helyzetekben, egy remek cseh válogatott ellen, amely már hosszú ideje folyamatosan nagyszerűen teljesít. Ennek fényében elégedettnek kell lennünk a döntetlennel, ugyanakkor vannak dolgok, amelyeket mielőbb ki kell javítanunk, lehetőleg már az októberi, szerbek elleni Eb-selejtezőre – mondta a mérkőzés után Marco Rossi. – Bízom benne, hogy néhány hiányzónk addigra felépül, és kockázatvállalás nélkül tudunk több játékos közül választani a csapat összeállításakor. A mérkőzés előtt is mondtam, hogy barátságos mérkőzések számunkra nem léteznek, szerettük volna megszerezni a győzelmet a szurkolóink előtt. Orbán érezte a lábát, ezért muszáj volt cserélni a védelemben, ezt követően kissé elveszítettük az önbizalmunkat és kaptunk egy gólt. Néha előfordul, hogy bármennyire is szeretnéd, nem tudod megnyerni a mérkőzést, most ez történt, de nagyon hasznos összecsapáson vagyunk túl.

MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 1–1 (0–0)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán (Fiola, 60.), Szalai Attila – Nego (Kata, 84.), Kalmár (Nagy Ádám, a szünetben), Styles (Horváth Krisztofer, 72.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 84.), Varga Barnabás, Szoboszlai.
CSEHORSZÁG: Stanek – Zima, Brabec (Holes, 58.), Stronati – Masopust (Provod, 58.), Soucek, M. Sadílek (L. Sadílek, 83.), Zeleny – Jurecka (Cerny, 72.), Chytil (Lingr, 72.), Hlozek (Kuchta, 83.). 
Gólszerző: Sallai (52.), ill. Jurecka (63.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.