Háromgólos vereséggel zártuk a beleki edzőtábort
U21 férfi   |   Csapat   |   2022. november. 20., 17:09
Háromgólos vereséggel zártuk a beleki edzőtábort

U21-es válogatottunk a törökországi összetartása utolsó napján a dánokkal mérkőzött meg, és 3-0-s vereséget szenvedett.

U21-es válogatottunkra az eddigi legnehezebb mérkőzés várt a nyári korosztályváltás óta, hiszen az európai élmezőnyhöz tartozó dán együttes ellen lépett pályára törökországi edzőtáborozása utolsó napján Belekben. Gera Zoltán együttese az eddigi három őszi mérkőzését egyaránt megnyerte, ráadásul a bolgárok, a litvánok és az azeriek sem tudták bevenni a kapunkat, de a dánok egész más játékerőt képviselnek, több nemzetközileg is magasan jegyzett, Bajnokok Ligája-rutinnal rendelkező játékossal rendelkeznek.

Gera Zoltán öt helyen változtatott az azeriek elleni, csütörtöki mérkőzés kezdőcsapatán, Iyinbor Patrick, Bényei Ágoston, Kocsis Dominik, Benczenleitner Barna és Szalay Szabolcs került be az együttesbe.

U21: Jó játék, háromgólos győzelem Azerbajdzsán ellen

U21: Jó játék, háromgólos győzelem Azerbajdzsán ellen

Gera Zoltán csapata a nyári korosztályváltás óta három mérkőzést játszott, mindhármat kapott gól nélkül nyerte meg.

Tovább

Jelentős dán fölényt hozott az első félidő, ellenfelünk folyamatosan a magyar térfélen tartotta a labdát, jelentős nyomás alá helyezve a kapunkat. Az első félórában tartottuk a gól nélküli állást, de a védekezés felemésztette az energiáinkat, kevés veszélyt jelentettünk a dán kapura. A 37. percig tartottuk a döntetlent, ekkor azonban egy jobb oldali szöglet után ellenfelünk Provtsgaard révén megszerezte a vezetést, így egygólos dán előnnyel ért véget a félidő.

A második félidőből mindössze egyetlen perc telt el, amikor akcióból is betalált a dán válogatott, Kvistgaarden volt eredményes. Gera Zoltán a 61. percben ötöt cserélt, és a változtatás jót tett a játékunknak, a folytatásban többet birtokoltuk a labdát, megélénkült valamelyest a támadójátékunk, és néhány ígéretes akciót is vezettünk. Gólt azonban nem mi, hanem a dánok szereztek: a hajrában egy bedobás után nem tudtuk lekövetni a dánok oldalváltását, így Adelgaard üresen kaphatta a labdát, és magabiztosan kihasználta a ziccert, beállítva a 3-0-s végeredményt.

– Ezen a mérkőzésen leckét kaptunk abból, hogy milyen szintet képviselnek ebben a korosztályban Európa legjobb csapatai, és egyben a játékosok lemérhették, hogy mennyire vannak jelenleg lemaradva attól a szinttől, ahová ők is szeretnének eljutni. A dánok végig nyomás alatt tartották a kapunkat, a védekezés felemésztette az energiákat, nem maradt kellő erőnk a támadásokra, hiányzott a minőség az előrejátékunkból. Az ilyen mérkőzésekből is sok tanulságot le lehet vonni, hiszen továbbra is a csapatépítés fázisában járunk, keressük az ideális összetételű válogatottat az őszi selejtezőkre – értékelt a mérkőzés után Gera Zoltán szövetségi edző.

Dánia-Magyarország 3-0 (1-0)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex, Balogh Botond, Iyinbor Patrick - Simut Mario (Kállai Kevin, 62.), Kata Mihály (Bocskay Bertalan, 62.), Bényei Ágoston (Kosznovszky Márk, 62.), Benczenleitner Barna (Vitális Milán, 87.) - Kocsis Dominik (Komáromi György, 62.), Vancsa Zalán (Kovács Mátyás, 62.) - Szalay Szabolcs (Tóth Milán, 70.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek