Utánpótlás: javulást hoztak a remek őszi eredmények

2017-12-05 09:45:59

Szerdán Nyonban, az UEFA székhelyén sorsolják ki a férfi U17-es és U19-es Eb-selejtező elitkör csoportjait, és elkészül a következő idény őszi selejtezőinek csoportbeosztása is.

A magyar utánpótlás-válogatottak nagyszerű őszt zártak, öt csapatunk (női és férfi U17 és U19, valamint férfi U21) összesen tizenhat Európa-bajnoki selejtezőt játszott le szeptember eleje óta, ezek közül tizenhármat megnyert, két döntetlen mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedett el. A női U17-es és U19-es, valamint a férfi U17-es csapatunk csoportelsőként jutott az elitkörbe, a férfi U19-es együttes a házigazda hollandok mögött másodikként jutott tovább.

A jó szereplésnek az UEFA sorsolásainál is komoly jelentősége van, az elért eredményeknek megfelelően kapnak kiemelést a válogatottak. Női U17-es csapatunk az első kalapba került az Eb-elitkör csoportbeosztása előtt, míg a férfi U17-es épp csak kimaradt az első kalapból, és a második kalapból vár elitkörös ellenfélre.

Előreléptünk a teljes európai rangsorban is, melyet az elmúlt három év összes tétmérkőzése alapján számítanak ki: az eddigi harmadik helyett szerdán már a második kalapból húzzák ki az U17-es és az U19-es válogatottat a következő idény Eb-selejtezős sorsolásán.

Kapcsolódó cikkek

Koman Vladimir: Ismételjék meg a mi eredményünket!

Koman Vladimir Európa-bajnoki és világbajnoki bronzérmet is szerzett magyar korosztályos válogatott tagjaként, és hasonló élményt kíván a szombaton kezdődő Európa-bajnokságra a jelenlegi U19-es együttesnek is.

U19: egygólos vereség az Eb-selejtezős nyitányon

U19-es válogatottunk az első félidőben több gólt is szerezhetett volna az olaszok elleni Eb-selejtezőn, a fordulás után azonban az ellenfél jobban játszott, és megszerezte a győzelmet.

U19: jövő szombatra időzíti a csúcsformát a válogatott

A jövő szombaton kezdődő U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott formája sokat javult három nap alatt, de még van tere a fejlődésnek.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017