U19: Nagy küzdelemben vereség Izrael ellen
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. január. 31., 19:15
U19: Nagy küzdelemben vereség Izrael ellen

A márciusi elitkörre készülő U19-es válogatottunk a héten két mérkőzést vív Izraellel. Az első összecsapáson a mieink sokáig megnehezítették a hazaiak dolgát, és az utolsó percekig úgy tűnt, hogy a találkozó gól nélküli döntetlennel zárul. Ellenfelünk azonban a 87. percben betalált, így szűkös, egy gólos győzelmet aratott.

Csapatunk korábbi mérkőzéseihez képest megváltozott felállással, három belső védővel kezdte a mérkőzést. Az új taktika meghozta az eredményt, az ellenfélnek több próbálkozásból sem sikerült feltörnie a mieink szívós védekezését, a félidőben eszközölt változtatások pedig még stabilabbá tették válogatottunk játékát. A labdaszerzésekből több kontrát is vezettünk, a helyzetek azonban kimaradtak, míg a második játékrész végén Izrael megszerezte a győztes gólt.

A lefújást követően Szélesi Zoltán szövetségi edző értékelt:

„Egy lendületes, jó iramú, színvonalas mérkőzést játszottunk. Az eredmény ismeretében persze ez nem jön át, de a srácok az új felállás ellenére nagyon szépen teljesítettek, rendkívül elszántak voltak. Ez természetesen alapvető elvárás velük szemben, de nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a játékosok végrehajtották az előzetesen megbeszélteket. Stabilan védekeztünk és agresszívan játszottunk, félidőnként 5-6 kontrát is vezettünk. A helyzetkihasználásban még fejlődnünk kell, de egyértelműen látszik az előrelépés a csapat játékán. Büszke vagyok a fiúkra, van miből építkeznünk a második mérkőzésre.”

A csapat február másodikán, csütörtökön újra megmérkőzik Izraellel.

Felkészülési mérkőzés, U19

Izrael-Magyarország 1-0 (0-0)

Magyarország: Pécsi Ármin – Polyák Kristóf, Lénárt Gábor, Babós Levente (Nagy Zoltán, 46.) – Bodnár Gergő (Deákovits Richárd, 46.), Kocsis Dominik (Nagy-Kolozsvári Dániel, 73.), Szűcs Tamás (Tuboly Máté 87.), Bakti Balázs (Tóth Rajmund 73.), Krajcsovics Ábel (Molnár Adin, 87.) – Kállai Zalán (Rácz Balázs, 73.), Jurek Gábor (Babos Bence, 87.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...