U19: Ismét tétmeccsek előtt a 2003-as korosztály
U19 férfi   |   Csapat   |   2021. július. 23., 14:40
U19: Ismét tétmeccsek előtt a 2003-as korosztály

A Tímár Krisztián vezette férfi U19-es válogatottra október elején hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező minitorna vár.

A 2003-as születésű játékosokból álló U19-es válogatottat nagy lehetőségtől fosztotta meg a koronavírus-járvány, a csapat ugyanis még 2019 őszén, Németh Antal vezetésével sikerrel vívta meg az Európa-bajnoki selejtezőket, és 2020 tavaszán minden esélye megvolt arra, hogy a hazai rendezésű elitkörben kiharcolja az Eb-szereplést. A minitornát és az Európa-bajnokságot azonban az UEFA kénytelen volt törölni, a csapat játékosai pedig azóta csak két felkészülési meccsen léptek pályára címeres mezben.

Most újra megpróbálhatják kiharcolni az Eb-szereplést, de jóval nehezebb feladatuk lesz, hiszen míg az U17-es tornákon 16 csapat vesz részt, addig az U19-es Európa-bajnokságokat csak nyolc csapattal rendezik meg. A Tímár Krisztián vezette együttes hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást az őszi selejtezőcsoportból, a minitornát október 6-12. között rendezik meg. A mieink az első kalapból az osztrákokat, a harmadikból a fehéroroszokat, a negyedikből az észteket kapták ellenfélnek.

A felkészülés augusztus elején kezdődik, és egy szlovákok elleni mérkőzéssel zárul, majd szeptember elején a szabadkai Vilotic-tornára utazik el a válogatott, hogy négy nap alatt megmérkőzzön a montenegrói, az azeri és a szerb együttessel is az Eb-selejtezők főpróbáján.

– Tavaly nyáron kezdtük el a közös munkát ezzel a korosztállyal, azóta néhány összetartáson sikerült alaposan megismerkednem az itthon játszó labdarúgókkal, és két nemzetközi mérkőzést is játszottunk a románok ellen – mondta az mlsz.hu-nak Tímár Krisztián szövetségi edző. – A célunk, hogy továbbjussunk Eb-selejtező csoportunkból, ez nem lesz könnyű feladat, de bizakodva várom az előttünk álló időszakot, és a tétmeccsekig hátralévő négy felkészülési találkozót. Ebben a korban a fiatalok jellemzően az útkeresés időszakában járnak, jelentős változások történnek a karrierjükben. Most kell megvetniük a lábukat a felnőtt profi labdarúgásban, az egyének és a csapat fejlődése szempontjából is sok múlik azon, hogy ez mennyire sikerül nekik. Remélem, a kerettagok közül egyre többen tudnak magasabb szintre lépni, és ebben a válogatottbeli szereplés is segítséget nyújt nekik.

Az Eb-selejtezőkkel nem zárul le a korosztály idei programja, a tervek szerint novemberben az olaszok ellen játszik két felkészülési meccset a csapat.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...