Közel másfél év után ismét pályán az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Csapat   |   2021. február. 01., 13:23
Közel másfél év után ismét pályán az U19-es válogatott

Ha a hazai társrendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatottat nem számítjuk, egy év elteltével lép pályára ismét magyar utánpótlás-válogatott nemzetközi mérkőzésen.

Az U21 alatti utánpótlás-válogatottak versenyeztetése a koronavírus-járvány miatt több mint egy éve szünetel, de idén márciusban újraindul az élet: bő másfél hónap múlva Eb-selejtezőket rendeznek az U19-es csapatok számára. A magyar válogatott a norvégok, az izlandiak és az andorraiak ellen játszik Eb-selejtezőt március végén, a csoportból csak egy csapat jut tovább a selejtező rájátszásába. Eredetileg Norvégia lett volna a rendező, de a skandinávok visszaléptek, helyettük várhatóan Izland rendezi meg a minitornát.

A tétmérkőzések előtt még három felkészülési találkozó vár az Oross Márton vezette magyar csapatra: kedden a szlovákokkal mérkőzik meg Gyirmóton, majd a tervek szerint február közepén a horvátok, március közepén az osztrákok ellen lép pályára.

Az U19-es válogatott keretét a 2002. január 1-je után született futballisták alkotják, vagyis az a csapat, amely 2019-ben kijutott az írországi U17-es Európa-bajnokságra, majd az ötödik hely megszerzése után, fél évvel később részt vett a brazíliai világbajnokságon is. Ez a korosztály Brazíliában játszotta mai napig az utolsó nemzetközi meccsét, az éppen aktuális U19-es válogatott pedig 2019 októbere óta nem lépett pályára.

A vasárnap óta tartó összetartásra a külföldön szereplő játékosok nagy része nem utazhatott haza, így a szakmai stáb több olyan labdarúgót is kipróbálhat, akik eddig nem voltak tagjai a korosztályos keretnek. 

– Hosszú idő telt el az utolsó válogatott mérkőzések óta, ezért mindenki izgatottan várja a szlovákok elleni mérkőzést – mondta az mlsz.hu-nak Oross Márton szövetségi edző. – Az elmúlt közel másfél évben nagyon sok változás történt a korosztályban, a játékosok feljebb léptek, többen már stabilizálták a helyüket egy felnőtt proficsapat keretében. Fontos szakasz ez a játékosok pályafutásában, ebben az időszakban dőlhet el, hogy kik tudják megvalósítani a céljaikat. A korosztály korábbi alapemberei közül sokan nem lehetnek itt az edzőtáborban, de ez lehetőséget ad többeknek is, hogy bizonyítsák, számolni kell velük a csapatban. Természetesen számításba veszem azt, hogy kik szereztek nemzetközi rutint, de senki sem élheti meg előjogként a válogatott kerettagságot csak azért, mert már évek óta tagja ennek a csapatnak. Egészséges versenyt szeretnék látni a játékosok között, és bízom benne, hogy az egyének fejlődése a válogatott játékában is lemérhető lesz.

A válogatott szlovákok elleni, gyirmóti mérkőzését az MLSZ YouTube-csatornáján élőben közvetítjük.

Az U19-es válogatott kerete:

Kapusok:

Auerbach Martin (Puskás Akadémia)
Németh Márk (Újpest FC)
Ruisz Barnabás (ETO FC Győr)

Védők:

Szabados Attila (ETO FC Győr)
Dávid Zoltán (KBSC)
Horváth Milán (Siófok)
Debreceni Zalán (Haladás)
Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)
Americo Pereira (ETO FC Győr)
Kiss-Szemán Péter (Vasas)
Katona Csongor (Vasas)

Középpályások:

Lehoczky Roland (MTK Budapest)
Kapornai Bertalan (Vasas)
Tóth Borisz (KBSC)
Posztobányi Patrik (Csákvár)
Kovács Barnabás (ZTE)
Ominger Gergő (Puskás Akadémia)

Támadók:

Tóth Milán (Haladás)
Vitális Milán (ETO FC Győr)
Kállai Kevin (Haladás)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Szalay Szabolcs (ZTE)
Farkas Balázs (ETO FC Győr)
Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)
Molnár Rajmund (Benfica)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...