U19-es Eb-selejtező: Győzelem a Fehéroroszország elleni nyitányon
U19 férfi   |   Csapat   |   2021. október. 06., 22:10
U19-es Eb-selejtező: Győzelem a Fehéroroszország elleni nyitányon

Férfi U19-es válogatottunk 2-1-es győzelemmel kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, Fehéroroszország ellen.

A Tímár Krisztián vezette U19-es válogatott szerda este megkezdte szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező minitornán. Első ellenfele az a fehérorosz válogatott volt, amellyel ez a korosztály már játszott tétmeccset, még 2019-ben, az U17-es Eb-selejtező során. Akkor 0-0-ra végeztek a csapatok, a magyar válogatott később megnyerte a csoportot, és optimistán várhatta a hazai elitkört, ám a világjárvány közbeszólt, az UEFA kénytelen volt törölni minden utánpótlás-eseményt.

A két évvel ezelőtti kezdőcsapatunkból az ETO Parkban rendezett összecsapáson Senkó Zsombor, Csinger Márk, Németh Dániel és Szujó Attila is a pályán volt a kezdő sípszónál, míg a fehérorosz együttes kezdőcsapata hét helyen egyezett meg a két évvel ezelőtti összeállítással.

A mérkőzés a stadionvilágítás meghibásodása miatt negyedórával a tervezett időpont után kezdődött el. A váratlan közjáték mellett a zuhogó eső sem könnyítette meg a csapatok dolgát, az első percekben mindkét csapat a biztonságot tartotta elsősorban szem előtt, majd a magyar válogatott került mezőnyfölénybe, amit Nagy Olivér távoli lövése, és egy ígéretes akció is nyomatékosított. A 19. percben megszereztük a vezetést, a Benczenleitner Barna ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Sztojka Dominik magabiztosan értékesítette (0-1).

A gól után a fehéroroszoknak több kockázatot kellett vállalniuk, de nem tudták átvenni az irányítást, sok labdát szereztünk a pálya középső harmadában, és gyors akciókkal többször is eljutottunk helyzetekig, az előnyt azonban nem tudtuk megduplázni. Ellenfelünk kapura nem volt veszélyes, Senkó Zsombornak alig akadt dolga a félidő végéig.

A fehéroroszok cseréltek a szünetben, és támadóbb szellemben kezdték a második félidőt, de gólt a magyar válogatott szerzett: a 49. percben egy bal oldali akció végén Németh Dániel a tizenhatos vonalától, a balösszekötő helyéről mesterien tekert a hosszú felső sarokba (0-2).

Ellenfelünk nem tudta nyomás alatt tartani a kapunkat, magabiztosan őriztük az előnyt, sőt helyzetünk volt a harmadik gólhoz is, ezért is volt váratlan, amikor a 62. percben a fehéroroszok legveszélyesebb játékosa, Zinovich ártalmatlannak tűnő szituációban lövőhelyzetet alakított ki magának a balösszekötő helyén, majd kilőtte a bal alsó sarkot (1-2).

A gól lendületet adott a vendégeknek, az egygólos előny nem tűnt megnyugtatónak. Érezte ezt Tímár Krisztián is, és cserékkel frissítette a csúszós, nehéz talajú pályán egyre inkább fáradó csapatot.  

Az utolsó tíz percben a fehéroroszok nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, míg a mieink kontrákból próbáltak veszélyeztetni. Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar csapat 2-1-es győzelemmel kezdte a viadalt. 

Készültünk az ellenfélből és ők is készültek ránk, egy teljesen más rendszerrel akarták elrontani a játékunkat. A késés és az eső is nehezítette a dolgunkat, ez most többet kivett a fiúkból, ezért a második félidőben igyekeztem frissíteni, két gyors játékost hoztam előre, meg is voltak a helyzeteink, de végül nem sikerült megszerezni a megnyugtató harmadik gólt. Igyekszünk minden meccsen dominálni és kihasználni azt a potenciált, ami a játékosainkban van – nyilatkozta a találkozó után Tímár Krisztián szövetségi edző.

A csoport másik mérkőzésén, Gyirmóton az osztrákok 4-0-ra legyőzték az észt válogatottat. A magyar csapat szombaton 17.30-tól az észt együttessel mérkőzik meg Gyirmóton.

Fehéroroszország-Magyarország
2021.10.6. (szerda)
2022-es U19-es Európa-bajnokság, őszi selejtezőkör
Fehéroroszország BLR
Fehéroroszország
Magyarország
Magyarország HUN

Fehéroroszország
Fehéroroszország
1
Kudravets
4
Tarusau
5
Parkhomenka
6
Kuzniatsou
7
Karpitski
9
Zinovich
10
Latykhou
11
Kunski
13
Dusheuski
15
Kasarab
19
Maskalenchyk
1
8
13
14
23
Fehéroroszország-Magyarország
Magyarország
Magyarország
Cserék
Fehéroroszország
Fehéroroszország
2
Andrei Kabushau
3
Aliaksei Tumanau
91'
8
Ivan Mikhniuk
12
Dzianis Seliadtsou
14
Yahor Shedzko
78'
92'
17
Ihnat Pranovich
18
Artsiom Shumanski
45'
55'
55'
64'
80'
81'
86'
20
Gleb Krivtsov
91'
94'
21
Artur Kuzmich
56'
74'
Magyarország
Magyarország
4
Török Kevin
92'
5
Alaxai Áron
11
Kerezsi Zalán
72'
12
Molnár Zsombor
16
Farkas Botond
72'
87'
17
Redzic Damir
72'
18
Gera Zalán
19
Vas Gábor
20
Fodor Péter
58'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...