Többnapos összetartással készültek a női U14-es válogatottak
U17 női   |   Csapat   |   2019. augusztus. 09., 18:41
Többnapos összetartással készültek a női U14-es válogatottak

Már csak a hazai régiós torna van hátra, mielőtt nemzetközi porondon is megmérettetik magukat a női U14-es válogatottjaink. Az ország négy régója leszűkítette 18 főre a kereteket.

Utolsó állomásához érkezett az UEFA és az MLSZ női U14-es projektje, mielőtt az ország négy régiós válogatottja megmérkőzik egymással Telkiben, szeptember 19-20-án.

Régiónként 18 lány került be a csapatokba, akik a kétnapos összetartás alatt három edzésen vettek részt, majd egy-egy felkészülési mérkőzésen léptek pályára, akár fiúk ellen.

A keleti válogatott játszott először nemzetközi mérkőzést, az ellenfél Szlovákia volt a felkészülés alatt.

Szlovákia nagyon erős csapattal állt ki és nyert. De nagyon fontos és hasznos találkozó volt ez. A projekt ezen állomására ismét Magyarországra látogatott az UEFA részéről Margret Kratz és ezúttal Emma Sykes is megnézte az egyik régió munkáját – fogalmazott Markó Edina, a projekt szakmai vezetője és a női A-válogatottunk szövetségi kapitánya.

Az Európai Labdarúgó-szövetség munkatársai nagyon pozitívan nyilatkoztak a játékosokról.

Az UEFA munkatársai segítik a projektet Magyarországon
Margret Kratz korábbi labdarúgó, a VfR 09 Saarbrücken és a 1. FC Kaiserlautern középpályása. A két klubnál később edzői feladatokat is ellátott. Segédedzőként a német válogatott mellett is dolgozott az elmúlt években. Emma Sykes az UEFA nőifutball-fejlesztésért felelős divíziójának munkatársa.

 Most először vettek részt a lányok kétnapos összetartáson. Végig nagyon jól dolgoztak és fegyelmezetten viselkedtek. Ezt az UEFA szakemberei is kiemelték. Nem csak ezen két nap, de az egész program tapasztalatai nagyon pozitívak. Folytatni kell ezt a munkát, ősztől a 2006-7-es korosztállyal. Illetve a most kiválogatott 2005-6-os játékosok pályafutását is követni fogjuk. Szükség van olyan programok szervezésére a számukra, ahol tovább fejlődhetnek. Az U14-es projekt célja, hogy mire a labdarúgók elérik az U16-os, majd az U17-es korosztályt, már elegendő nemzetközi tapasztalatuk legyen; olyan lányok kerüljenek a válogatottba, akik már átestek egy válogatáson és tehetséggondozásban vettek részt. Szeretnénk, hogy ezek a lányok egyre több eredményt hoznak a magyar női labdarúgásnak – fogalmazott Berla Attila régiós edző.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Gajdóczi Tibor: a legfontosabb célunk az A ligás tagság meghosszabbítása
Gajdóczi Tibor: a legfontosabb célunk az A ligás tagság meghosszabbítása

Gajdóczi Tibor szövetségi edző kihirdette a női U17-es válogatott szűkített keretét a Horvátországban sorra kerülő, pénteken kezdődő Eb-selejtező ...

Erős korosztályból alakul a női U15-ös válogatott kerete
Meccsbeszámoló
Alakul a 2027-es hazai rendezésű női U19-es Eb-keret

Gajdóczi Tibor szövetségi edző kihirdette a női U17-es válogatott szűkített keretét a Horvátországban sorra kerülő, pénteken kezdődő Eb-selejtező ...