Utánpótlás: egy győzelem, egy vereség Írország ellen
U17 férfi   |   Csapat   |   2024. február. 14., 21:54
Utánpótlás: egy győzelem, egy vereség Írország ellen
Fotó: Wacha Judit

Férfi U17-es válogatottunk 2-0-ra nyert, az U15-ösök 2-0-ra kikaptak az írek elleni felkészülési mérkőzésükön.

Az U17-es válogatott a spanyolországi San Pedro del Pinatarban edzőtáborozik a héten, az U15-ösök pedig Írországban kezdték meg a futballtavaszt, és mindkét együttesünk az ír válogatott ellen lépett pályára szerdán.

A Jeremiás Gergő vezette U17-es együttes 2-0-s győzelmet aratott, méghozzá remek első félidei játékot produkálva, amely során a 16. percben egy szép támadás végén Kovács Patrik vette be az ír kaput. Kombinatívan, támadó szellemben játszott a magyar válogatott, a gólon kívül is voltak helyzetei, de a szünetig nem tudta növelni az előnyét. A fordulás után az ír válogatott változtatott a játékán, és átvette a kezdeményezést, de helyzetekben nem mutatkozott meg a labdabirtoklási fölénye. A mieink nemcsak szervezetten védekeztek, hanem a hajrában egy kontra végén Hős Zsombor találatával bebiztosították a sikerüket, és a lefújásig meg is tartották a kétgólos előnyt.

– Az első félidőben ötletesen, jól futballoztunk, a játékosok maximálisan betartották, amiket kértünk tőlük. A második félidőben a vezetésünk birtokában próbált nyomást helyezni ránk az ír csapat, de kompaktak voltunk, jól védekeztünk, ezért csak egy-két pontrúgásból tudott veszélyeztetni az ellenfél. Hasznos mérkőzésen vagyunk túl, amelyen sok taktikai elemet tudtunk gyakorolni, és a játékosok teljesítménye alapján is rengeteg fontos tapasztalatot szereztünk – értékelt a mérkőzés után Jeremiás Gergő.

A mieink pénteken délután Svájc korosztályos csapatával mérkőznek meg.

Írország-Magyarország 0-2 (0-1)
Magyarország: Kocsis Botond - Csorba Dominik, Koncz Dávid, Vitályos Viktor - Lakatos Noel, Décsy Ádám (Kiss László, 67.), Németh Hunor, Bolgár Botond (Szekér Botond, 59.) - Barkóczi Barnabás (Hős Zsombor, 67.), Kovács Bendegúz (Kancsij Artúr, 75.), Kovács Patrik

*

Az Írországban edzőtáborozó U15-ös válogatott a walesiek elleni hétfői 0-0-s döntetlen után ma 2-0-s vereséget szenvedett a házigazdák ellen. Szabados József szövetségi edző tíz helyen változtatott a két nappal ezelőtt Wales ellen pályára lépő kezdőcsapaton. Az első félidőben nem találta a mérkőzés ritmusát a csapat, az írek megérdemelten szereztek kétgólos előnyt a szünetig. A fordulás után rendeztük a sorokat, helyzeteket dolgoztunk ki, de a kapu előtt nem voltunk kellően pontosak, így nem sikerült szorossá tenni az összecsapást. A két csapat pénteken ismét megmérkőzik egymással.

– Az első félidőben védekezésben, a labdakihozataloknál és labdabirtoklásban sem voltunk kellően szervezettek, nem tudtuk felvenni a versenyt a hazaiakkal, egy oldalszabadrúgás után és egy tizenhatoson belül elkövetett védelmi hibából kaptunk gólokat. A második félidőben stabilabb lett a csapat, ekkor már ígéretes helyzeteink is voltak, sajnos nem tudtuk kihasználni őket – mondta Szabados József szövetségi edző a mérkőzés után.

Írország-Magyarország 2-0 (2-0)
Magyarország: Kilvinger Levente - Acsai Dominik (Vincze Tamás, 41.), Kimmel Benedek, Nyári Olivér, Béres Benedek - Somfalvi Barna (Ratkai Ádám, 41.), Milkovics Márton (Polonkai Noel, 77.), Tímár Dávid (Varga Zsolt, 41.)- Kiss Máté (Berekmári-Szigeti Ákos, 58.), Dudás Gergő, Kiss Norbert (Varga Zalán, 41.)

Fotó: Wacha Judit


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.