U17: Kétgólos siker Szlovákia ellen, de nincs meg az Eb-kvalifikáció
U17 férfi   |   Csapat   |   2022. március. 30., 18:42
U17: Kétgólos siker Szlovákia ellen, de nincs meg az Eb-kvalifikáció

Férfi U17-es válogatottunk megérdemelt győzelmet aratott a szlovákok ellen a hollandiai elitkörben, de az izraeli Európa-bajnokságra nem sikerült bebiztosítania a kijutást.

Szélesi Zoltán együttese a hollandok elleni 0-2 és a görögök elleni 1-1 után még eséllyel pályázott elitkörös csoportja második helyére, ehhez a hollandiai torna utolsó fordulójában mindenképpen nyernie kellett a szlovákok ellen.

A magyar válogatotton nem múlt semmi, már a 4. percben megszerezte a vezetést, egy szöglet után Lisztes Krisztián 20 méterről bombázott a léc alá (1-0). A szlovákok a 12. percben egyenlítettek, egy lövésük Komlósi Bencén megpattant, és így jutott a hálóba a labda (1-1). A folytatásban jobb volt a magyar csapat, és a 25. percben megérdemelten vette vissza az előnyt, Szűcs Tamás szabadrúgása után Komlósi Bence fejelt a hálóba (2-1), így alakult ki a félidei eredmény.

A fordulás után is a magyar válogatott akarata érvényesült, több ígéretes helyzetet is kialakítottunk, majd a 63. percben Lisztes passzából Pesti Zoltán vette be az ellenfél kapuját, ezzel megdupláztuk az előnyt (3-1). A folytatásban magabiztosan őriztük az előnyt, ellenfelünk hiába mozgósított nagy energiákat a gólszerzés érdekében, nem alakított ki nagyobb helyzeteket, előttünk kontratámadások végén alakultak ki további lehetőségek. Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar válogatott a 3-1-es győzelemmel a második helyen zárt a csoportjában.

Sajnos a második hely nem ért Európa-bajnoki kvalifikációt, mert az orosz válogatott kizárása miatt változtak az eredeti szabályok, és a csoport utolsó helyezettjei ellen elért eredmények nem számítanak, amikor meghatározzák a nyolc csoport hét legjobb másodikját. Így a magyar válogatott esetében éppen a szlovákok elleni győzelem három pontja esett ki, és az eddig lejátszott hét csoportból a mieink mérlege a legrosszabb a másodikok közül. Egy halvány reménysugár lehet, hogy egy csoportban még nem játszottak mérkőzéseket (Olaszország, Lengyelország, Ukrajna és Koszovó április végén lép pályára), és egy jó adag szerencsével alakulhatnak úgy az eredmények, hogy végül abból a négyesből kerül ki a legrosszabb mérleggel rendelkező csoportmásodik.

– A győzelem és a mutatott játék miatt elégedett lehetek, viszont csalódott vagyok, hogy, hacsak nem történik egy kisebb csoda az utolsó csoportban, végül nem ér Eb-részvételt a második helyünk – értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán. – Mostanra jutott el oda a válogatott, ahová a kezdetek óta szerettünk volna eljutni: igazi csapatként működtek együtt a játékosok, a pályán és a pályán kívül is összekovácsolódott a közösség. A játékosok nagyot léptek előre taktikailag az elitkör végére, a mai mérkőzésen minden úgy történt a pályán, ahogyan elterveztük, jól vívtuk meg a párharcokat, ráerőltettük az akaratunkat az ellenfélre. A mezőnyfölényünk és a helyzeteink alapján is megérdemelt a győzelem, ha a befejezéseinknél jobban koncentrálunk, nagyobb is lehetett volna a különbség.

Szlovákia-Magyarország 20220330
2022.03.30. (szerda)
1. csoport (elitkör)
Magyarország HUN
Magyarország
Szlovákia
Szlovákia SVK

Magyarország
Magyarország
Szélesi Zoltán
1
5
10
11
18
19
20
1
Vinarcik
3
Rýzek
5
Pávek
6
Svoboda
7
Vaľko
9
Záhradník
10
Rehuš
13
Mielke
17
Sauer
20
Holíček
22
Dikoš
Szlovákia-Magyarország 20220330
Szlovákia
Branislav Fodrek
Szlovákia
Cserék
Magyarország
Magyarország
6
Boros Zsombor
72'
7
Nagy Mihály Dávid
72'
83'
9
Barkóczi Benedek
12
Bánfalvi Gergő
13
Göndör Alex
15
Kovács Kolos
84'
16
Tóth Alex
17
Kalocsány Péter
84'
88'
21
Pesti Zoltán
30'
62'
64'
Szlovákia
Szlovákia
2
Martin Homola
4
Adam Oravec
81'
11
Jakub Murko
66'
12
Jakub Badžgoň
14
Nikolas Brandis
16
Adrian Fiala
81'
18
Matej Šimun
56'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.