U17-es elitkör: kőkemény csoportban a magyar válogatott
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. december. 07., 11:48
U17-es elitkör: kőkemény csoportban a magyar válogatott

Jövőre utoljára rendez 16 csapatos Európa-bajnokságot az U17-es korosztályban az UEFA. A tavaszi elitkör sorsolásán elkerülte a szerencse a magyar válogatottat, amely az angol, a francia és az északír csapattal mérkőzik meg az Eb-részvételért.

Az UEFA elkészítette a férfi U17-es és U19-es Európa-bajnoki selejtezők elitkörének sorsolását. Az U19-es korosztályban a mieink ezúttal nem voltak érintettek, miután a válogatottnak nem sikerült továbbjutnia a csoportjából.

Az U17-es Európa-bajnoki elitkörben viszont ott lesz a Jeremiás Gergő vezette magyar válogatott, amely a harmadik kalapban kapott helyet a sorsoláson. Csapatunk az A csoportba került, amelyben az első kalapból az angol, a második kalapból a francia, a negyedik kalapból pedig az északír válogatott kapott helyet.

Az angolok csoportgyőztesként, három győzelemmel, 18-1-es gólkülönbséggel jutottak túl az őszi Eb-selejtezőn, a franciák szintén megnyerték a csoportjukat a norvég és a román együttest megelőzve, míg az északírek – az olaszok ellen is pontot szerezve – csoportharmadikként kerültek az elitkörbe. A márciusi minitornát Angliában rendezik meg.

– A korosztályos válogatottban minden nemzetközi mérkőzést arra használunk fel, hogy a játékosok tapasztalatokat szerezzenek, megismerkedjenek a nemzetközi szint követelményeivel, és a lehető legmagasabb szinten méressék meg magukat. A tavaszi elitkör jó alkalom lesz arra, hogy kiváló képességű csapatok ellen mutassuk meg a tudásunkat, biztos vagyok benne, hogy ez a három mérkőzés sokat hozzáad majd a játékosok fejlődéséhez. Nehéz dolgunk lesz, de természetesen mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy meglepetést okozzunk a csoportban – mondta a sorsolás után Jeremiás Gergő szövetségi edző.

A 2024-es, ciprusi U17-es Európa-bajnokság lesz az utolsó olyan kontinenstorna ebben a korosztályban, amelyet a jelenlegi rendszerben bonyolít le az UEFA. A 2025-ös, albániai korosztályos Eb-n már csak nyolc csapat vesz részt (a 2024-es Európa-bajnoki döntőben még 16 együttes szerepel), a selejtezőket pedig a Nemzetek Ligájához hasonló, egy "A" és egy "B" divíziót tartalmazó ligarendszerben játsszák majd. A jövő őszi, új rendszerben induló  Európa-bajnoki selejtező sorsolását jövő év tavaszán tartja meg az UEFA.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.