Ötgólos vereséggel zártuk az UEFA-tornát
U17 férfi   |   Csapat   |   2022. október. 19., 20:35
Ötgólos vereséggel zártuk az UEFA-tornát

A jövő évi, hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra készülő férfi U17-es válogatottunk 5-0-s vereséget szenvedett a hollandoktól a négy csapatos UEFA-torna utolsó játéknapján.

A magyar válogatott a portugálok elleni döntetlen és a spanyoloktól elszenvedett kétgólos vereség után Hollandia ellen lépett pályára a Nagyerdei Stadionban.

A hollandok mindkét eddigi mérkőzésükön, a spanyolok és a portugálok ellen is jelentősen dominálni tudtak, ezért Belvon Attila szövetségi edző változtatott az eddigi taktikai hadrenden.

Az első percekben a hollandok mezőnyfölényben játszottak ugyan, de próbáltunk bátran játszani, labdát birtokolni, nem szorultunk be a kapunk elé. A 8. percben magyar szöglet után szerzett vezetést a holland csapat, amely a saját tizenhatosánál szerzett labdát, majd egy gyors kontra végén ziccerig játszotta a helyzetet, amelyet értékesített (1–0).

A hollandok gyors, technikás játékosaiknak köszönhetően a labdaszerzéseik után pillanatok alatt váltottak át támadásba, és több nagy helyzetet is kialakítottak a rendezetlen védelmünk ellen. A 21. percben kapufát lőttek egy ilyen kontra után, a 32. percben pedig megduplázták az előnyüket: Harangi hibázott nagyot saját tizenhatosunkon belül, Land élt a váratlan lehetőséggel, és egy csel után közelről a jobb sarokba helyezett (2–0).

A második félidőben is a hollandok domináltak, a mieink egy pillanatig sem adták fel a támadás lehetőségét, igyekeztünk magasan nyomás alá helyezni az ellenfelet, de ha sikerült túljutniuk az első védelmi vonalunkon, akkor gyors, kombinatív játékkal rövid idő alatt helyzetbe kerültek.

A második félidőben nem tudtunk újítani, szétesett a védekezésünk, ellenfelünk pedig hatékonyan használta ki a lehetőségeit, és a 72. percben már öt góllal vezetett. A hajrára beállt frissebb játékosok sem tudtak változtatni a játék képén, ráadásul Földi Gergő kiállításával emberhátrányba is kerültünk, így a szépítésre nem volt esély, 5-0-ra elveszítettük a találkozót.

 A hollandoknak remek játékosaik vannak, sajnos ma nem tudtuk csapatként kompenzálni az egyéni képességekben tapasztalható fölényüket. A második félidőre szétesett a játékunk, ez vezetett a súlyos vereséghez, de az öt kapott gólnál is jobban elszomorított, hogy nem tudtuk megvalósítani azt a fajta szervezett játékot, ami korábban jellemzett bennünket. Nagyon sok tapasztalatot szereztünk ebből a három mérkőzésből, ki fogjuk elemezni a teljesítményünket, és a szükséges változtatásokat meghozva folytatjuk a felkészülést az Európa-bajnokságra – mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.