Legyőztük a bosnyákokat, ott leszünk az elitkörben
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. október. 31., 19:20
Legyőztük a bosnyákokat, ott leszünk az elitkörben

Férfi U17-es válogatottunk végig kézben tartotta a bosnyákok elleni Eb-selejtezőt Telkiben, és 3-1-re megnyerte a találkozót.

A magyar válogatott számára a következő volt a képlet a bosnyákok elleni Eb-selejtező előtt: a győzelem biztos továbbjutást jelent a tavaszi elitkörbe, a vereség biztos kiesést, döntetlen esetén pedig maradt volna a számolgatás a csoportküzdelmek végéig, ugyanis az öt legjobb csoportharmadik is bejut a tavaszi elitkörbe.

A magyar válogatott jóval aktívabb volt ellenfelénél az első félórában: többet birtokoltuk a labdát, mint a bosnyákok, sok helyzetet alakítottunk ki, de a befejezéseknél rendre hibáztunk, ezért sokáig nem sikerült megszereznünk a vezetést.

A 33. percben megtört a jég, egy bal oldali akció végén Kugyela egy csellel elfektette a védőjét, pontos beadása után Mondovics Kevin 6 méterről a bal alsó sarokba fejelt (0-1). A folytatásban az ellenfélnek is volt egy-két veszélyes lövése, a játék irányítását azonban nem tudták átvenni, továbbra is a magyar csapat volt veszélyesebb.

A szünetig nem változott az eredmény, a fordulás után viszont csak egy percet kellett várni a magyar válogatott második találatára, Bolgár bal oldali beadását követően a berobbanó Mondovics 5 méterről továbbított a kapu közepébe (0-2). A második gól után kénytelenek voltak több kockázatot vállalni a bosnyákok, és a 61. percben Ignatkov 21 méteres átlövésgóljával sikerült szépíteniük (1-2).

Nyílt maradt a mérkőzés, ellenfelünk ebben a periódusban nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, a mieink pedig próbálták kihasználni a megnyíló területek, és ellentámadásokból veszélyeztetni. A 78. percben megdupláztuk az előnyt: labdát szereztünk az ellenfél 16-osának előterében, a csereként beállt Barkóczi kapta meg a labdát a jobbösszekötő helyén, majd éles szögből, a tizenhatos vonalának közeléből a jobb alsó sarokba lőtt, a labda a kapufáról pattant a hálóba (1-3).

A hátralévő időben a mieink magabiztosan őrizték az előnyt, és két góllal megnyerték a mérkőzést. Mindez azt jelenti, hogy együttesünk a második helyen zárta a viadalt, és bejutott a tavaszi elitkörbe, amelynek sorsolását december elején tartja meg az UEFA.

– A tudatosság diadala volt a mai győzelem, hiszen végig tartottuk magunkat az előre elhatározott meccstervhez, és megérdemelt sikert arattunk – mondta a mérkőzés után Jeremiás Gergő szövetségi edző. – Tudtam, hogy még egyszer nem fordulhat elő, ami a bolgárok ellen, és ha hozzuk az eltervezett játékot, akkor a gólok is jönni fognak. Teljesítettük a célunkat, továbbjutottunk a csoportból, de bízom benne, hogy az elitkörig hátralévő időszakban sokat tudunk fejlődni, és tavasszal megcélozhatjuk az Európa-bajnoki részvétel kiharcolását.  

Bosznia-Hercegovina-Magyarország 1-3 (0-1)
Magyarország: Kocsis Botond - Csorba Dominik (Pál Barna, 89.), Szekér Botond, Csorba Noel - Zója-Katona Márk, Madarász Ádám, Németh Hunor, Kugyela Zalán (Egri Imre, 66.), Bolgár Botond (Vitályos Viktor, 89.) - Mondovics Kevin (Somogyi Ádám, 76.), Szép Márton (Barkóczi Barnabás, 66.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.