Kiegyenlített meccsen nyertek a horvátok a Telki Kupán
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. augusztus. 17., 20:20
Kiegyenlített meccsen nyertek a horvátok a Telki Kupán

A magyar U17-es válogatott a helyzetei alapján akár meg is nyerhette volna a horvátok elleni mérkőzést a Telki Kupa második játéknapján, de a lehetőségek kimaradtak, ellenfelünk viszont egyszer bevette a kapunkat, és megnyerte a találkozót.

Az első játéknap két győztese mérte össze az erejét csütörtök délután Telkiben, a Telki Kupa második fordulójában: a mieink kedden 4-1-re nyertek az üzbégek ellen, a horvátok pedig 2-1-re győzték le Izlandot.

Jeremiás Gergő szövetségi edző hat helyen változtatott a keddi kezdőcsapatán, de a két gólt szerző Kovács Patrik és a csapatkapitány Németh Hunor ezúttal is ott volt az együttesben.

Kevés híja volt a tökéletes kezdésnek, mindössze 30 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor egy labdaszerzést követően Barkóczi lőtt távolról kapura, a labda a keresztlécre, onnan a horvát kapus hátára, végül az alapvonalon túlra pattant. Az első tíz percben volt még egy komoly helyzetünk, de szép lassan kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, horvát részről is feljegyezhettünk néhány veszélyes támadást.

Jóval magasabb volt az iram, mint a keddi találkozón, a támadóink is aktívan részt vettek a védekezésben, magasan támadták a labdát kihozó horvátokat, és többször is sikerült zavarba hozni az ellenfelet. A lehetőségekből azonban nem lett gól, az ellenfélnek pedig nem volt szüksége ennyi helyzetre a vezetés megszerzéséhez: a 23. percben egy jobb oldali beadás után Duje Matic maradt egyedül a kapunk előtt, majd 5 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-0).

A gól nem vetette vissza a lendületünket, továbbra is megvoltak a helyzeteink, a befejezéseknél kellettek volna pontosabb megoldások, és némi szerencse, mert a horvátok többször csak nagy nehézségek árán tudtak felszabadítani. Az első félidő végéig nem született magyar gól, de 45 perc után nem volt lefutott a találkozó.

A szünetben kettőt cseréltünk, az 50. percben pedig ismét közel jártunk a gólhoz, Barkóczi lapos lövése centikkel kerülte el a kaput. Ebben az időszakban már nem voltunk kellően frissek a magas letámadáshoz, mélyebbről, a saját térfelünkön szerzett labdákból kezdtük meg a támadások építését, így kevesebb helyzetet alakítottunk ki. Ettől függetlenül megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, a 66. percben Kovács Patrik fejelt közelről kapu mellé, majd nem sokkal később szabadrúgásból is veszélyeztetett. A meccs hajrájához közeledve a cserék és a sérülések miatt sokat állt a játék, a korábbi magas iram is sokat kivett a játékosokból, így mindkét oldalon visszaesett a teljesítmény. A 80. percben Egri Imre közeli fejesét védte a horvát kapus, és bár a lefújásig próbálkoztunk becsülettel, ennél közelebb már nem jutottunk az egyenlítéshez, a horvátok 1-0-ra megnyerték a mérkőzést.

– A játékosokat dicséret illeti a remek hozzáállásáért, amely az első félidőben tudatosabb játékkal és mezőnyfölénnyel párosult, a másodikban viszont némileg visszaesett a labdával való játékunk minősége – mondta Jeremiás Gergő szövetségi edző. – Próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre a labdakihozatalai során, ez helyenként működött is, de azt szeretném, ha ezen a területen még sokat tudnánk előrelépni, és ennél jóval hatékonyabban tudnánk nyomás alá helyezni az ellenfél védőit. A szombati meccsre a labdával való játékban szeretnénk elsősorban javulni, és fontosnak tartom, hogy labdabirtoklás során a mainál is bátrabban futballozzunk majd. Mindent összevetve egy roppant hasznos mérkőzést játszottunk, meg kell becsülni azokat a lehetőségeket, amikor ilyen magas színvonalú összecsapásokon fejlődhet a csapat.

A magyar válogatott szombaton 15.30-tól az izlandiak ellen zárja a viadalt Telkiben. A horvátok hat ponttal már biztosan megnyerik a Telki Kupát, a mieink a második helyért küzdenek meg szombaton a szintén három ponttal álló Izlanddal. 

Horvátország-Magyarország 1-0 (1-0)
Magyarország: Papp Lőrinc - Csorba Dominik (Kiss Bálint, 73.), Pál Barna, Csorba Noel (Rácz István, 46.) - Kostevc Kevin (Zója-Katona Márk, 46.), Németh Hunor, Madarász Ádám (Somogyi Ádám, 86.), Mondovics Kevin (Hős Zsombor, 64.), Bolgár Botond (Tóth Bence, 64.) - Kovács Patrik (Fónai Bence, 86.), Barkóczi Barnabás (Egri Imre, 64.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.