Kétgólos siker a szlovénok ellen
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 28., 19:34
Kétgólos siker a szlovénok ellen

A tavaszi Eb-selejtező elitkörre készülő férfi U17-es válogatottunk idei utolsó edzőtáborozása során két nemzetközi mérkőzést is játszik Telkiben. Az elsőn 2-0-ra legyőzte a szlovénokat Jeremiás Gergő együttese.

Férfi U17-es válogatottunk múlt hónapban kiharcolta az Eb-selejtező tavaszi elitkörében való szereplést, de ezzel nem ért véget számára az év, a héten ugyanis két felkészülési mérkőzés várt rá a szlovén csapat ellen Telkiben.

A keddi első találkozó alaphangját a 3. percben magyar gól adta meg, egy jobb oldali szöglet után a csapatkapitány, Pál Barna vette be a szlovén kaput. A folytatásban egyik csapat sem tudott nagyobb fölényt kiharcolni, a mieinknek volt több veszélyes lehetőségük, de a szlovén csapat előtt is adódott helyzet.

A 68. percben megszereztük a második gólt, Vitályos bal oldali lövésébe Barkóczi tette bele a lábát a kapu előtt, a labda védhetetlenül vágódott a hálóba (2-0). A hátralévő időszakban a vendégek már nem tudtak újítani, a mieink kétgólos győzelemmel zárták a találkozót. A két csapat csütörtökön 11 órakor ismét megmérkőzik egymással Telkiben.

– Hasznos mérkőzést játszottunk egy igen erős, szintén elitkörbe jutott csapat ellen. Néhány új labdarúgót is alkalmam volt kipróbálni a találkozón, és közülük többen nagyon jó teljesítményt nyújtottak – mondta a mérkőzés után Jeremiás Gergő szövetségi edző. – Ma nagyobb nyomás ellen kellett játszanunk, mint az előző mérkőzéseinken, ami némileg a labdabirtoklás rovására ment, ugyanis előfordult, hogy hosszú labdákkal igyekeztünk kijönni a magasan védekező, labdakihozataloknál már a védőinkre folyamatos nyomást helyező szlovén csapat szorításából. Összességében jó hozzáállással léptünk pályára, több helyzetünk volt, mint a vendégeknek, ezért úgy érzem, nem férhet kétség a győzelmünk jogosságához.

Magyarország-Szlovánia 2-0 (1-0)
Magyarország: Kocsis Botond - Csorba Dominik, Csorba Noel, Pál Barna (Szekér Botond, 84.) - Lakatos Noel (Zója-Katona Márk, 61.), Décsy Ádám (Kiss László, 84.), Somogyi Ádám, Hős Zsombor (Madarász Ádám, 61.), Vitályos Viktor (Szakos Bence, 84.) - Szép Márton (Kancsij Artúr, 74.), Barkóczi Barnabás (Egri Imre, 74.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.