Győzelemmel kezdtük az Eb-selejtező tornát
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. október. 25., 17:54
Győzelemmel kezdtük az Eb-selejtező tornát

A magyar U17-es válogatott a vártnál nehezebben, de megszerezte a három pontot az Andorra elleni Eb-selejtező mérkőzésen. A mieink góljait Kugyela Zalán és Egri Imre szerezték.

Férfi U17-es válogatottunk szerdán megkezdte szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán Telkiben, az első ellenfél a csoport legalacsonyabban rangsorolt együttese, az andorrai válogatott volt. Jeremiás Gergő szövetségi edző ezen a találkozón még nem számíthatott két külföldön játszó labdarúgójára, Németh Hunorra és Szép Mártonra.

A mieink a várakozásoknak megfelelően az első percektől kezdve jelentős labdabirtoklási fölényben futballoztak, szinte folyamatosan az ellenfél térfelén járatták a labdát, de az andorraiak szervezetten, fegyelmezetten védekezve nem hagytak területeket a támadóinknak, ezért sokáig nem tudtuk megbontani a hátsó alakzatukat.

Az első nagyobb helyzetünket a 32. percben jegyezhettük fel, amikor egy jobb oldali beadás után a rövid kapufánál érkező Barkóczi fejelt a kapu mellé. Az andorraiak a mérkőzés elején szórványosan, a játékrész második felében gyakrabban jutottak kontralehetőségekhez, ilyenkor a védőinknek is figyelniük kellett, a vendégek több szögletet is elvégezhettek. A 38. percben az andorraiak nagy esélyt kaptak a vezetés megszerzésére, Pál Barna szabálytalankodott a 16-oson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Simonet Alorda végezte el, lövését Kocsis Botond balra vetődve kivédte. A 41. percben egy andorrai szögletet követő labdaszerzés, majd egy gyorsan, pontosan végigvitt kontratámadás végén megszereztük a vezetést, Mondovics Kevin és Kugyela Zalán összjátékát követően utóbbinak már csak az üres kapuba kellett passzolnia, meg is tette (1-0)! A szünetig nem változott az eredmény, így egygólos előnnyel vágtunk neki a második félidőnek, amelyet Madarász Ádám keresztlécen csattanó lövése vezetett fel. 

Nyomás alatt tartottuk a vendégek kapuját, átlövésekből többször is veszélyeztettünk, de néhány perc után változott a játék képe, az andorraiak elkezdtek bátrabban futballozni, a 65. percben egy kontra végén helyzetük is volt, Kocsisnak nagyot kellett védenie. Összességében azonban a mieink domináltak, jelentős labdabirtoklási fölényben futballoztunk, a támadásaink befejezése azonban nem volt kellően pontos.

A 81. percben Mondovics Kevin fejelt centikkel a kapu fölé egy jobb oldali beadást követően. A 84. percben hatalmasat hibáztunk a saját 16-osunkon belül, a keresztléc mentett meg bennünket az andorrai góltól. A meccs vége így váratlanul izgalmasra sikeredett, de végül sikerült megduplázni az előnyt, a 94. percben Egri Imre kapott jó labdát középen, és 9 méterről a hálóba lőtt, beállítva a 2-0-s végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén Bulgária 1-1-es döntetlent játszott a bosnyákokkal. A mieink szombaton 16 órakor a bolgárokkal mérkőznek meg Telkiben.

– Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, és nem véletlenül: egy pillanatig sem volt könnyű dolgunk a kilencven perc során. Az ilyen mérkőzések az első gól megszerzéséig mindig nehezek, de  ezúttal végig megszenvedtünk az andorraiak ellen. Hosszú ideig nem tudtuk megszerezni a vezetést, ezzel felhoztuk az ellenfelet, mi pedig lélektanilag egyre mélyebbre kerültünk. A gól után lehetett volna könnyebb dolgunk, de egygólos előnyben sem tudtunk felszabadultan játszani. A második félidei teljesítményünk nem tetszett, hiába irányítottuk a mérkőzést, nem tudtuk azt a játékot hozni, amit elterveztünk. A lényeg azonban a győzelem, és a megszerzett három pont, bízom benne, hogy a hátralévő mérkőzésekre sokat javul a teljesítményünk – mondta a mérkőzés után Jeremiás Gergő szövetségi edző.

Magyarország-Andorra 2-0 (1-0)
Magyarország: Kocsis Botond - Pál Barna, Szekér Botond, Csorba Noel (Rácz István, 75.) - Zója-Katona Márk (Kostevc Kevin, 64.), Hős Zsombor (Somogyi Ádám, 81.), Madarász Ádám, Kugyela Zalán, Vitályos Viktor - Barkóczi Barnabás (Egri Imre, 64.), Mondovics Kevin


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.