Négy góllal és magabiztos győzelemmel kezdtük a Telki Kupát
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. augusztus. 15., 21:44
Négy góllal és magabiztos győzelemmel kezdtük a Telki Kupát

U17-es válogatottunk az üzbég válogatott elleni magabiztos győzelemmel kezdte meg a Telki Kupa küzdelmeit.

A Telki Kupát címvédőként megkezdő magyar csapat kispadján ezen a mérkőzésen debütált Jeremiás Gergő szövetségi edző, aki a múlt hónapban egy összetartáson valamelyest már megismerte a kerettagokat, a keddi mérkőzés előtt pedig öt napot töltöttek együtt Telkiben a játékosok.

A találkozó a magyar válogatott mezőnyfölényével kezdődött, nemcsak többet birtokoltuk a labdát, de veszélyes helyzeteket is kidolgoztunk, az első félórában azonban rendre pontatlanság csúszott a befejezésekbe, egy alkalommal pedig les miatt nem adta meg a gólunkat a játékvezető. A vendégek sem voltak veszélytelenek, egy-egy labdaszerzést követő gyors ellentámadásuk helyzettel végződött, ezért a védőinknek is volt munkájuk.

A 40. percben megszereztük a vezetést: Németh Hunor szerzett labdát a vendégek 16-osának előterében, Kovács Patrikhoz passzolt, aki a jobbösszekötő helyéről, a 16-os vonaláról a jobb sarokba lőtt (1-0).

A fordulás után is a mieink akarata érvényesült a pályán, támadtunk a második gólért, helyzeteket dolgoztunk ki, és a 62. percben megdupláztuk az előnyt: Kovács Patrik 17 méterről, szabadrúgásból tekert védhetetlenül a kapu bal oldalába (2-0). A 69. percben már hárommal vezetett a magyar csapat, Hős Zsombor 25 méterről, kissé balról bombázott a bal felső sarokba (3-0). Az üzbégek a 78. percben büntetőből szépítettek (3-1), de az utolsó szó a miénk volt, a 87. percben középen bontottuk meg az üzbégek védelmét, Egri Imre kapott labdát, majd 10 méterről a hálóba helyezett, kialakítva a 4-1-es végeredményt.

– Végig nagyszerű hozzáállással játszottunk, és bár az első félidőben egy-két taktikai dolog nem úgy működött, ahogy elterveztük, a győzelem nem forgott veszélyben. A játékosok megérdemlik a dicséretet, de azért fontos leszögezni, hogy ez még csak az első állomás volt, a torna és az őszi szezon neheze még csak most jön majd. Ami számomra a legfontosabb, hogy a csapat végig tudatosan futballozott, a mérkőzés nagy részében jó döntéseket hoztak a játékosok. Voltak azért hibák is a játékunkban, ezeket kielemezzük, és igyekszünk minél előbb kijavítani őket – mondta a mérkőzés után Jeremiás Gergő szövetségi edző.

A torna másik keddi mérkőzésén a horvátok 2-1-re nyertek az izlandiak ellen. A mieink csütörtökön 17.30-tól a horvátok ellen folytatják szereplésüket a viadalon.

Magyarország-Üzbegisztán 4-1 (1-0)
Magyarország: Kocsis Botond - Szabó Ákos (Csorba Dominik, 75.), Pál Barna (Kis Bálint, 80.), Csorba Noel (Rácz István, 80.) - Zója-Katona Márk (Kostevc Kvin, 63.), Somogyi Ádám, Németh Hunor (Fónai Bence, 80.), Hős Zsombor (Kovács Krisztián, 75.), Tóth Bence (Bolgár Botond, 63.) - Barkóczi Barnabás (Mondovics Kevin, 63.), Kovács Patrik (Egri Imre, 75.)
Gólszerzők: Kovács P. (2), Hős, Egri, ill. Olimov



A mérkőzés felvétele:


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.