Győzelemmel és ezüstéremmel zártuk a Telki Kupát
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. augusztus. 19., 19:06
Győzelemmel és ezüstéremmel zártuk a Telki Kupát

Egri Imre duplájával és Kovács Patrik góljával magabiztosan, 3-0-ra legyőztük az izlandiakat a Telki Kupa utolsó játéknapján, és hat ponttal, 7-2-es gólkülönbséggel a második helyen zártuk a viadalt.

A Telki Kupa utolsó játéknapján a helyezések szempontjából már csak az volt a kérdés, hogy a magyar vagy az izlandi csapat végez a horvátok mögött a második helyen. A horvátok már tornagyőztesként léptek pályára az üzbégek elleni, és 4-1-es sikerrel őrizték meg hibátlan mérlegüket. A mieink kora délutáni mérkőzésére a délelőtti esőzéseknek már nyoma sem volt, napsütésben és izzasztó hőségben léptünk pályára Izland ellen.

Jeremiás Gergő szinte teljes sorcserét hajtott végre a horvátok elleni kezdőcsapathoz képest, így mindenki megkapta a lehetőséget, hogy kezdőként bizonyítson a szakmai stábnak. Az első percek kiegyenlített játékát követően a mieink jártak közelebb a gólszerzéshez, előbb Fónai Bence, majd Egri Imre tévesztett kevéssel célt. A 21. percben e két játékos összjátéka eredményezett gólt, Fónai jobb oldali szabadrúgása után Egri fejelt 7 méterről, a kapus beleért ugyan a labdába, de a karjáról a kapu jobb oldalába pattant a labda (1-0).

A gól után az izlandiaknak is volt pár ígéretes lövésük, de a mieink játszottak labdabirtoklási fölényben, igaz, a támadásaink nem voltak kellően pontosak ahhoz, hogy megduplázhassuk az előnyt. A szünetig nem változott az eredmény, egygólos vezetéssel fordultunk a második játékrészre.

A fordulás után a vendégek alakították ki az első lehetőségeket, de az 52. percben a mieink szereztek gólt: egy gyors jobb oldali akció végén Egri Imre kapott remek labdát a jobb oldalon, maga mögött hagyta a védőjét, majd 12 méterről, jobbról kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0).

A második gólunk után nyomás alá került a kapunk, egymás után alakították ki a helyzeteiket az izlandiak, a kapunkban Fodor-Papp Tamásnak többször is védenie kellett, egy alkalommal a keresztlécről vágódott le a labda. Hiába alakított ki több lehetőséget a vendégcsapat, gólt a mieink szereztek, a 73. percben Hős Zsombor remek labdát adott az üres területbe befutó Kovács Patriknak a balösszekötő helyén, a Vasas támadója pedig a kifutó kapus mellett higgadtan a kapuba helyezett  (3-0).

A harmadik magyar gól után alábbhagyott az izlandiak lendülete, a hátralévő percekben magabiztosan őriztük az előnyt, és végül 3-0-ra megnyertük a találkozót.

A magyar válogatott két győzelemmel és egy vereséggel, 7-2-es gólkülönbséggel végzett a második helyen a viadalon, Izland lett a harmadik, Üzbegisztán a negyedik. A gólkirályi címért két magyar játékos versengett: Egri Imre és Kovács Patrik is 3-3 találatot szerzett, végül a szabályok szerint a fiatalabb játékos, vagyis a debreceni Egri Imre kapta meg a gólkirálynak járó kupát a díjátadásban segédkező korábbi válogatott csatártól, Szalai Ádámtól.

– A mérkőzés nagy részében dominánsan futballoztunk, jó hozzáállással léptek pályára a játékosok, és az előző meccsekből levont tanulságokat is felhasználva sikerült felülkerekednünk az izlandiakon – értékelt a lefújás után Jeremiás Gergő szövetségi edző. – Az ellenfél helyzeteinél esetenként mellettünk állt a szerencse, de a győzelmünk jogosságához ezzel együtt sem férhetett kétség. Az elmúlt tíz napban nagy lépést tettünk afelé, hogy igazi közösséggé érjen a csapat az első tétmérkőzésekig, szeretném, ha a jövőben is mentálisan erős, tudatos, összetartó, bátor csapat benyomását keltené a válogatott. Az Eb-selejtezőkig újabb mérkőzésünk már nem lesz, de folytatni fogom az ismerkedést a korosztállyal, és nyitott szemmel fogok járni a bajnoki mérkőzéseken. Minden poszton a legjobb játékosokat keressük, ezek alapján akár még jelentősebben is változhat a keretünk az Európa-bajnoki selejtezőkig.

A mieink szeptemberben nem játszanak nemzetközi mérkőzést, a következő találkozók a hazai rendezésű Eb-selejtezők lesznek október végén, Andorra, Bulgária és Bosznia-Hercegovina ellen.

Magyarország-Izland 3-0 (1-0)
Magyarország: Fodor-Papp Tamás - Szabó Ákos (Csorba Dominik, 61.), Kiss Bálint, Rácz István - Kostevc Kevin, Somogyi Ádám (Madarász Ádám, 61.), Kovács Krisztián (Németh Hunor, 72.), Fónai Bence (Hős Zsombor, 61.), Tóth Bence (Bolgár Botond, 46.) - Mondovics Kevin (Kovács Patrik, 61.), Egri Imre (Barkóczi Barnabás, 72.)
Gólszerzők: Egri 21., 52., Kovács P. 73.

A mérkőzés felvétele:


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.