Egygólos vereség az Európa-bajnokság főpróbáján
U17 férfi   |   Csapat   |   2023. április. 19., 14:27
Egygólos vereség az Európa-bajnokság főpróbáján

Férfi U17-es válogatottunk nem tudta kihasználni a helyzeteit, és 1-0-s vereséggel zárta a szerbek elleni felkészülési mérkőzését Telkiben.

A Belvon Attila vezette férfi U17-es válogatott május 17-én kezdi meg szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, első ellenfele a walesi válogatott lesz az Új Hidegkuti-stadionban. A mieink május 20-án a lengyelekkel, 23-án az írekkel találkoznak a csoportküzdelmek során, utóbbi két mérkőzést a Pancho Arénában rendezik meg.

Szerdán délben azonban még Telkiben lépett pályára a magyar csapat az Európa-bajnokság főpróbáján, utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzésén, ellenfele a szintén Eb-résztvevő szerb válogatott volt.

Lendületesebben, veszélyesebben kezdett a magyar csapat, és az első kisebb lehetőségek után még az első negyedórában megszerezhette volna a vezetést: a 12. percben Simon Benedek forgatta meg a védőjét a tizenhatoson belül a balösszekötő helyén, az érkező Kern Martinhoz passzolt, aki 5 méterről a kapu fölé lőtte a ziccert.

A folytatásban is inkább a mieink előtt adódtak helyzetek, a vendégek egy-két veszélyesebb támadásának végén Radnóti Dánielnek nem kellett nagyobb védést bemutatnia. A szünetig két-három ígéretes akciónk végén egy-egy pontos passz hiányzott az igazán nagy helyzet kialakításához.

A gól nélküli első játékrész után Belvon Attila a szünetben nem változtatott, és a játék képe sem változott jelentősebben a fordulás után. Az 55. percben Simon erőszakos labdaszerzése, majd remek passza után Molnár Csaba került ziccerbe, de a kifutó kapusba lőtte a labdát. A helyzet után négy csere következett: Kenesei Noel, Balogh Zsombor, Balabás Bence és Vidnyánszky Mátyás érkezett a pályára. A szerbek nyolc cserével válaszoltak, majd nálunk is öt új játékos érkezett a pályára. A változtatások után a szerbek a 71. percben egy szöglet után vezetést szereztek: Maksimovic lőtte ki 16 méterről a jobb felső sarkot (0-1).

A gól után inkább a vendégek akarata érvényesült a pályán, nem tudtuk nyomás alá helyezni a kapujukat, a labdaszerzéseinket követőn támadásaink pedig nem voltak elég pontosak. A hajrában még volt egy nagy helyzetünk, de ezt sem sikerült értékesíteni, így a szerbek 1-0-ra megnyerték a mérkőzést.

– Sajnálom, hogy nem tudjuk sikerélménnyel a tarsolyunkban elkezdeni az Eb-felkészülés utolsó szakaszát, annál is inkább, mert minden esélyünk megvolt arra, hogy megnyerjük a mérkőzést – mondta a mérkőzés után Belvon Attila. – Védekezésben, szervezettségben megvalósítottuk, amit elterveztünk, megvoltak a labdaszerzéseink, és az átmeneteink is rendben voltak, a támadóharmadban azonban rendre becsúszott egy-egy hiba. Vagy a befejezéseknél, vagy az utolsó passzoknál rossz döntéseket hoztunk, vagy nem voltunk elég pontosak, ebben mindenképpen előre kell lépnünk az Európa-bajnokságig. Bár az elmúlt mérkőzéseinken nem tudtunk eredményesek lenni, nem vagyok borúlátó, mert a játékunkkal nem voltak komolyabb problémák. Az Eb-mérkőzések előtti kétszer négy napos összetartás során mindent megteszünk annak érdekében, hogy a tovább javítsuk a csapatjátékot, és a kerettagok optimális állapotban kezdjék meg a tétmérkőzéseket. 

Magyarország-Szerbia 0-1 (0-0)
Magyarország: Radnóti Dániel - Girsik Attila (Burghart Manuel, 67.), Umathum Ádám (Ásványi Domonkos, 67.), Kaczvinszki Dominik, Hornyák Csaba (Kubicsek Levente, 67.)- Fenyő Noah (Földi Gergő, 67.), Kern Martin (Balabás Bence, 56.) - Molnár Csaba (Kenesei Noel, 56.), Bagi Ádám (Balogh Zsombor, 56.), Varga Zétény (Somfalvi Bence, 67.) - Simon Benedek (Vidnyánszky Mátyás, 56.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.