Norvégia ellen zárjuk az Eb-selejtezőt
U17 férfi   |   Archívum   |   2011. szeptember. 27., 16:25
Norvégia ellen zárjuk az Eb-selejtezőt

A magyar válogatott két győzelem után szerdán a norvégok ellen biztosíthatja be csoportelsőségét.

Bár a mieink a fehéroroszok és az andorraiak elleni magabiztos győzelmek után már egy döntetlennel is csoportelsőként zárnának, Pisont István együttesének a célja a három pont megszerzése a norvégok ellen. A skandinávok az első meccsen magabiztosan, 3-0-ra legyőzték Andorrát, majd 3-0-ra kikaptak a fehéroroszoktól, vagyis kizárólag egy nagyobb különbségű győzelemmel lehetne esélyük a továbbjutást érő első két hely megszerzésére.

 

A Pisont István vezette szakmai stáb beszerezte a norvégok előző két meccsének felvételét, és a begyűjtött információk alapján készül a szerdai találkozóra. A mieinknél mindenki egészséges, az andorraiak elleni meccset kisebb sérülés miatt kihagyó Ács Ádám és Tóth László is játékra jelentkezett.

 

- A norvégok játékában egyre kevésbé lehet felfedezni a klasszikus skandináv jegyeket - mondta az mlsz.hu-nak Pisont István. - Technikás játékosok alkotják a csapatukat, akik nagyon veszélyesek a gyors, rövid passzos játékban is, kreatívan próbálják bejátszani az üres területeket. Úgy gondolom, nagy hibát követtek el, mikor túlzott önbizalommal léptek pályára a fehéroroszok ellen, egyértelműen mentálisan maradtak alul azon a meccsen. Ez az utolsó lehetőségük, győzniük kell, ezért egy gyökeres változáson átesett csapatra számítok. Az elsődleges cél számunkra a továbbjutás, de az sem mindegy, hányadik helyen kerülünk az elitkörbe, hiszen ha megszerezzük az első helyet, valamelyest könnyebb lehet a sorsolásunk tavasszal.

 

A szerdai program:

 

Magyarország-Norvégia 15.00, Telki
Andorra-Fehéroroszország 15.00, Tatabánya

 

A csoport állása:

 

1. Magyarország 6 pont (8-1)
2. Fehéroroszország 3 pont (4-4)
3. Norvégia 3 pont (3-3)
4. Andorra 0 pont (0-7)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.