Negyedik helyen zártunk a Syrenka Kupán
U17 férfi   |   Archívum   |   2011. szeptember. 02., 21:00
Negyedik helyen zártunk a Syrenka Kupán

U17-es válogatottunk elveszítette utolsó mérkőzését a lengyelországi Syrenka Kupán.

A mieink a belgák elleni 3-0-ás győzelem után Dániával 1-1-es döntetlent játszottak, s tizenegyesekkel maradtak alul, így az ukrán korosztályos csapattal mérkőztek a harmadik helyért. Pisont István ezúttal a keret azon tagjainak is lehetőséget adott, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán, csapatunk a Dániel Csaba (Fadgyas Tamás, 65.) – Baksa Dénes (Forgács Dávid, 41.), Asztalos Dávid, Kovács Tamás, Pataki Zsolt (Tóth László, 41.) Ács Ádám (Bobál Gergő, 65.), Kalmár Zsolt, Szabó Bence (Fényes Szabolcs, 41.) Nagy Dominik (Szalánszki Bálint, 62.), Popgeorgiev Pantelis (Vallejos Dominique, 65.), Farkas Zoltán összetételben lépett pályára.

 

Válogatottunk ezúttal visszafogottabb teljesítménnyel rukkolt elő, az ukránok ezt kihasználták, és az első félidőben háromszor is bevették a magyar kaput, míg mi nem tudtunk élni lehetőségeinkkel, két ziccert is elhibáztunk. A szünet után Pisont István cserékkel frissítette a csapatot, a mieink átvették az irányítást, és hamar szépítettek, egy jól felépített akció végén Nagy Dominik volt eredményes. A folytatásban egyértelműen fölényben játszott a magyar válogatott, ám a hajrában hátul fellazult a csapat, és az ukránok két kontrából is gólt szereztek, így végül 5-1 lett a végeredmény. A mieink ezzel a negyedik helyen zárták a nyolc csapatos tornát, Farkas Zoltán pedig három találattal megszerezte a gólkirályi címet.

 

- Gyámoltalanul játszottunk ezen a mérkőzésen, nem volt meg bennünk a kellő agresszivitás, a szokásosnál több párharcot vesztettünk, és elkerülhető gólokkal kerültünk hátrányba - értékelt Pisont István. - Az első félidővel az egész eddigi teljesítményünket alaposan lerontottuk, és bár a fordulás után a cserékkel és a szerkezeti változtatásokkal az ellenfél fölé kerekedtünk, a végén két kontrából növelte az előnyét az ukrán gárda. Az eredmény nem tükrözi a valós képet, nem túlzás azt mondani, hogy a második félidő egyes periódusaiban lefociztuk az ukránokat. Szép gólt szereztünk, veszélyesen támadtunk, de a helyzeteket nem tudtuk kihasználni, a végére pedig elfáradtunk, és az ellenfél két kontrája végén is gólt szerzett. A vereség ellenére hasznos volt a torna, játszottunk két nagyon jó meccset, kár, hogy elrontottuk a végét.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.