Minimális vereséggel kezdtünk
U17 férfi   |   Archívum   |   2009. március. 25., 19:56
Minimális vereséggel kezdtünk

U17-es válogatottunk szerdán kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtezőben. A mieink Szombathelyen Szerbia ellen léptek pályára, a meccset Petrovics 41. percben szerzett góljával a vendégek nyerték. A csoport másik mérkőzésén Anglia 1-0-ra legyőzte Portugáliát.

Korosztályos válogatottunk Ambrusics Róbert - Tar Krisztián, Baráth Botond, Otigba Kenneth, Farkas Márk - Kelemen Dávid, Nagy Armand- Skriba Máté (Magos Mátyás a 60. percben), Kovács István (Ponczók Csaba a szünetben), Gyurján Bence - Angyal Norbert (Tóth Lajos a 73. percben) összeállításban szerepelt.

A meccset a szerbek kezdték jobban, ám a mieink negyedóra elteltével egyenrangú ellenfelekké váltak, és már ők is veszélyesen futballoztak. Sőt, a félidő legnagyobb helyzete Kovács István előtt adódott, ám amikor középpályásunk 12 méterről lőtt volna, egy szerb védő hátulról megrúgta a lábát, ezért rosszul ért a labdához és a kapu mellé talált. A kiegyenlítetté vált félidő hosszabbításában aztán a vendégek megszerezték a vezetést: a 41. percben Drujics bal oldali beadása után Petrovics hat méterről, középről fejelt a hálóba (0-1).

A második negyven percet sokkal aktívabban kezdte a magyar gárda, Ponczók Csaba már a 48. percben egyenlíthetett volna, de elhibázta a jobb felső sarkot. Ezután sem játszottunk alárendelt szerepet, teljesen egyenrangú partnerei voltunk a szerb gárdának, de hiába adódtak gólszerzési lehetőségeink, ezek közül egyet sem tudtunk kihasználni, így egygólos vereséggel kezdtük a tornát. A mienk legközelebb pénteken lépnek pályára, Portugália ellen.

- Két héttel ezelőtt kettő-kettes döntetlent játszottunk Hollandiában, akkor jól ment a csapatnak, most kevésbé - nyilatkozta a mérkőzés után Wilco van Buuren, az uránpótlás-válogatottak mellett dolgozó szakmai stáb vezetője. - Idő kell ahhoz, hogy összeérjen a csapat, például többet kellene kommunikálniuk a játékosoknak pályán, de ezt nem lehet egyik napról a másikra megtanulni. Változtatnunk kell, következő meccseinken gólt kell lőnünk, és nem szabad olyan gólt kapnunk, amilyet most szerzett ellenfelünk.


A csoport másik mérkőzésén Anglia 1-0-ra győzött Bükön Portugália ellen.

A csoport állása:
1. Anglia és Szerbia 3 pont
3 Magyarország és Portugália 0 pont


Az Eb-selejtezőtorna további programja
(a mieink minden meccsét közvetíti a Sport TV):


2009. 03. 27. péntek
Anglia-Szerbia, Bük
Magyarország-Portugália, Szombathely

2009. 03. 30. hétfő
Portugália-Szerbia, Bük
Magyarország - Anglia, Szombathely


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.