Második selejtezőjét is megnyerte U17-es női válogatottunk
U17 férfi   |   Archívum   |   2011. október. 19., 16:13
Második selejtezőjét is megnyerte U17-es női válogatottunk

A hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező torna második játéknapján a mieink 4-0-ra verték a horvátokat.

A bolgárok elleni 3-0-ás siker után a horvátok ellen is győzni kellett ahhoz, hogy továbbra is esélyünk maradjon a csoportból való továbbjutás kiharcolására. Hevesi Tamás szövetségi edző egy helyen változtatott a hétfői meccsen szereplő kezdőcsapathoz képest, és a Hargas Annamária - Lázár Alexandra, Mesterházy Csilla, Vőfély Noémi, Németh Loretta - Görög Zsófia, Horváth Zsófia, Bognár Enikő (Kókány Regina, 69.) - Kálmán Hanna (Fenyvesi Evelin, 55.), Zeller Dóra (András Anita, 79.), Diószegi Fanni összetételben szerepeltette együttesét a találkozón.

 

A magyar válogatott már a mérkőzés elején mezőnyfölényre tett szert, a 3. percben Kálmán Hanna került ziccerbe, de a kapu fölé lőtt. A játék folyamatosan az ellenfél térfelén zajlott, csak idő kérdése volt, mikor sikerül feltörni a horvát védelmet. A 19. percben a Kálmán Hanna lerántásáért megítélt büntetőt Diószegi Fanni váltotta gólra, majd a 34. percben egy bal oldali Diószegi-beadásra Zeller Dóra érkezett jól, és fejelt a kapuba, így kétgólos magyar előnnyel ért véget a játékrész.

 

A fordulás után is maradt az óriási magyar fölény, és a 43. percben egy jobb oldali szöglet után Vőfély Noémi megszerezte harmadik gólunkat, míg a 4-0-ás végeredményt a csereként beállt Kókány Regina állította be: pályára lépése után néhány másodperccel szabadrúgásból volt eredményes.

 

A csoport másik mérkőzésén a svédek 10-0-ra legyőzték Bulgáriát.

 

- A mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, hogy tegyenek rá még egy lapáttal a bolgárok elleni meccsen nyújtott teljesítményhez képest, és ezt sikerült is megvalósítani - értékelt a meccs után Hevesi Tamás. - Nagyon tetszett a játékunk, minden szempontból jobbak voltunk, végig kézben tartottuk a mérkőzést, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Az utolsó mérkőzésen nehéz dolgunk lesz, a svédek toronymagas favoritok, de a futballban nem mindig az esélyesek nyernek.

 

 

A további program:

 

október 22., szombat

 

Magyarország-Svédország 14.00, Telki

Bulgária-Horvátország 14.00, Tatabánya


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.