Második Eb-selejtezőjét is magabiztosan nyerte válogatottunk
U17 férfi   |   Archívum   |   2011. szeptember. 25., 17:00
Második Eb-selejtezőjét is magabiztosan nyerte válogatottunk

A hazai rendezésű U17-es Eb-selejtező torna második napján Andorra ellen győzött a magyar válogatott.

A fehéroroszok 4-1-es legyőzése után az első fordulóban a norvégoktól 3-0-ás vereséget szenvedő andorrai korosztályos csapat volt a mieink ellenfele Telkiben. Pisont István szövetségi edző több helyen is változtatott pénteki kezdőcsapatán, ezúttal a Dániel Csaba - Baksa Dénes, Asztalos Dávid, Kovács Tamás, Tamás Krisztián (Pataki Zsolt, 60.) - Németh Márió, Nagy Dominik (Medgyes Zoltán, 56.), Forgács Dávid (Kalmár Zsolt, 65.) - Popgeorgiev Pantelis, Bobál Gergely, Farkas Zoltán összetételű együttest szerepeltette a találkozón.

 

A mieink már a mérkőzés elején mezőnyfölényre tettek szert, de az andorraiak sem ijedtek meg, bátran játszottak, és többször is eljutottak a magyar kapuig. Az első gólunkra a 23. percig kellett várni, ekkor egy szabadrúgás után Bobál Gergely csapott le egy lepattanó labdára, és lőtt a hálóba (1-0). A szünetig nem esett újabb találat, de a fordulást követően hamar góllá érett a fölényünk, a 48. percben egy szöglet után az előrehúzódó Asztalos Dávid fejelt a kapuba (2-0). Az 54. percben már hárommal vezettünk, a Bobál Gergely buktatásáért megítélt büntetőt Tamás Krisztián értékesítette (3-0). És ezzel még nem volt vége, a 77. percben Asztalos cselezgetett az andorrai tizenhatos előterében, majd Farkas Zoltánt hozta játékba, aki 14 méterről nagy gólt lőtt, beállítva ezzel a 4-0-ás végeredményt.

 

A csoport másik meccsén a fehéroroszok 3-0-ra legyőzték Norvégiát, ami azt jelenti, hogy a mieink számára a skandinávok ellen egy döntetlen is csoportelsőséget jelentene. A norvégok ellen szerdán, 15 órától játszunk, ugyancsak Telkiben.

 

- Bár az eredmény nem ezt mutatja, nagyon nehéz meccsen vagyunk túl - értékelt a mérkőzés után Pisont István. - Ahogyan azt előzetesen is vártuk, az andorraiak nagyon elszántan védekeztek, minden energiájukat arra fordították, hogy ne kapjanak gólt. Végül azonban felőröltük az erejüket, és főként a második félidőben kihasználtuk az adódó lehetőségeket, így megnyugtató különbséggel győztünk. Külön örülök, hogy a szünet után helyenként látványos megoldásokat is láthattunk a csapattól.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.