Magabiztos győzelemmel kezdtünk Lengyelországban
U17 férfi   |   Archívum   |   2011. augusztus. 30., 18:05
Magabiztos győzelemmel kezdtünk Lengyelországban

U17-es válogatottunk 3-0-ra legyőzte a belgák korosztályos csapatát a lengyelországi Syrenka Kupán.

A Pisont István szövetségi edző vezette gárda augusztusban remek teljesítményt nyújtva megnyerte a Telki Kupát, ezen a héten pedig Lengyelországban folytatja felkészülését az őszi tétmérkőzések előtt.

 

A mieink az első meccset a belga korosztályos csapattal vívták, Pisont István a Dániel Csaba (Fadgyas Tamás, 73.) – Baksa Dénes, Asztalos Dávid (Pataki Zsolt, 68.), Kovács Tamás, Forgács Dávid - Ács Ádám (Fényes Szabolcs), Nagy Dominik (Szalánszki Bálint, 68.), Szabó Bence - Vallejos Dominique (Tóth László, 54.), Farkas Zoltán (Bobál Gergő, 73.), Popgeorgiev Pantelis (Kalmár Zsolt, 60.) összeállításban szerepeltette együttesét.

 

A magyar válogatott a mérkőzés legelejétől kezdve nagy fölényben játszott, minden tekintetben felülmúlta ellenfelét, és a 28. percben Farkas Zoltán találatával megérdemelten szerzett vezetést. A második gól egy remek támadás végén született, a 44. percben Ács Ádám egy mélységi passzt követően talált a kapuba. Farkas a 61. percben megszerezte saját maga második, a csapat harmadik gólját, és ha a végjátékban jobban koncentrálnak fiataljaink, akár újabb gólokat is szerezhettek volna. Az eredmény azonban már nem változott, a mieink 3-0-ra győztek, így szerdán a döntőbe jutásért meccselnek a fehéroroszok ellen 5-0-ra diadalmaskodó dánok ellen.

 

- Szerencsére ugyanott folytattuk, ahol a Telki Kupán abbahagytuk, vagyis végig nagyon jó felfogásban játszott a csapat, masszívan, fegyelmezetten fociztunk - értékelt a mérkőzés után Pisont István. - Egyéni teljesítményekben, és csapatjátékban is felülmúltuk az ellenfelet, rengeteg lehetőségünk volt, mélységi bejátszásokkal többször is az ellenfél védelme mögé tudtunk kerülni. Nagyon elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, mind védekezésben, mind támadásban viszontláttam a korábban begyakorolt játékelemeket. Az ellenfél végig hosszú indításokkal próbálkozott, ezt azonban tökéletesen levédekeztük, mi pedig látványos, kombinatív játékkal alakítottuk ki a lehetőségeket. Némi hiányérzetem csak azért lehet, mert a mérkőzés hajrájában több ziccert is elhibáztunk, de összességében büszkék lehetünk a teljesítményre, hiszen nemzetközi szinten háromgólos győzelmet aratni nem kis bravúr.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.