Magabiztos győzelemmel kezdett női U17-es csapatunk
U17 férfi   |   Archívum   |   2011. október. 17., 16:09
Magabiztos győzelemmel kezdett női U17-es csapatunk

A hazai rendezésű Eb-selejtező torna első mérkőzésén Hevesi Tamás együttese Bulgáriát verte 3-0-ra.

Hevesi Tamás szövetségi edző a Hargas Annamária - Lázár Alexandra, Mesterházi Csilla, Vőfély Noémi, Németh Loretta - Bognár Enikő, Horváth Zsófia, Görög Zsófia, Nagy Alexandra (Fenyvesi Evelin, 41.) - Diószegi Fanni (Kálmán Hanna, 71.), Zeller Dóra (András Anita, 77.) összetételben szerepeltette együttesét.

 

A mieink már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a 9. percben megszerezték a vezetést: a Diószegi Fanni felvágásáért megítélt büntetőt a sértett váltotta gólra. A folytatásban is maradt a magyar fölény, a bolgárok a felezővonalat is csak elvétve lépték át, a legcsekélyebb veszélyt sem jelentették a kapunka. A 25. percben egy jobb oldali szöglet után Zeller Dóra fejelt 6 méterről a hálóba, ezzel megduplázva az előnyt. A szünetig hátralévő időben több ziccert is kialakítottunk a bolgár kapu előtt, de a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak, így 2-0-al ért véget a játékrész.

 

A szünet után sem sokat változott a játék képe, egymás után dolgoztuk ki a helyzeteket, de a legtöbbet el is hibáztuk - többször a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól, máskor a kapusuk védett nagyot. Az 51. percben azért sikerült ismét betalálnunk, Zeller tette ki a balösszekötő helyén érkező Diószeginek a labdát, aki egy csellel betört a 16-oson belülre, majd remekül elrúgta a labdát a hosszú sarokba. A lefújásig maradt a magyar fölény, de újabb gól már nem született, a mieink 3-0-ra nyerték meg a mérkőzést.


A csoport másik mérkőzésén Svédország 6-0-ra legyőzte a horvátokat.


 - Igyekeztünk a széleken megbontani a bolgárok védekezését, és ez sikerült is, rengeteg helyzetet alakítottunk ki - mondta a lefújás után Hevesi Tamás. - A játékunkkal elégedett vagyok, a számszerű eredmény azonban lehetett volna még kedvezőbb, mert nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, míg ellenfelünk a nyolcvan perc alatt egyetlen lehetőséget alakított ki. Gratulálok a lányoknak, mert a bolgárokat ilyen magabiztosan legyőzni, mindenképpen szép teljesítmény. A jó kezdés után a horvátok ellen kötelező a győzelem.

 

A további program:

 

október 19., szerda:

 

Svédország-Bulgária 14.00, Tatabánya

Magyarország-Horvátország 14.00, Telki

 

október 22., szombat

 

Magyarország-Svédország 14.00, Telki

Bulgária-Horvátország 14.00, Tatabánya


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.