Csoportmásodikként jutott tovább az U17-es válogatott
U17 férfi   |   Archívum   |   2008. szeptember. 27., 23:05
Csoportmásodikként jutott tovább az U17-es válogatott

U17-es válogatottunk szombaton Szombathelyen Csehország ellen zárta az Eb-selejtezőtornát. Zsivoczky Gyula együttese 0-0-ás eredményt ért el, s ez azt jelenti, hogy a csoport második helyén bejutott a márciusi elitkörbe.

Nagy csatában szereztek pontot fiataljaink

Zsivoczky Gyula szövetségi edző Ambrusics Róbert - Tóbiás Zsolt, Ízing Martin (Szakály Attila a 41. percben), Otigba Kenneth, Farkas Márk - Kelemen Dávid, Nagy Armand - Skriba Máté, Ponczók Csaba, Gyurján Bence - Angyal Norbert összeállításban szerepeltette együttesünket.

Bár az első negyven percben a mieink nem tudták magukhoz ragadni a kezdeményezést a gyorsan és taktikusan futballozó csehekkel szemben, mégis válogatottunknak akadt több gólszerzési lehetősége. A 21. percben egy szöglet után szerezhettük volna meg a vezetést, de Angyal Norbert fejese egy méterrel elkerülte a kapu bal oldalát. Két perccel később egy szép egyéni teljesítménynek köszönhetően ismét veszélyben forgott a cseh kapu: a jobbösszekötő helyén a 16-osra betörő Gyurján Bence cselezett, majd lőtt, és a labda alig ment mellé. Bár a csehek is jelezték támadásaikkal, hogy nem veszik félvállról a harmadik csoportmeccset, a mieink közvetlenül a szünet előtt rátettek még egy lapáttal, s mintegy öt percig a vendégek kapuja előtt tartották a labdát.

A második játékrészben a cseréknek és a szerkezetátalakításnak is köszönhetően a magyar csapat dominált a mezőnyben. Ebben az időszakban azonban a csehek tudtak veszélyes kontratámadásokat vezetni, s a 60. percben a 16-oson belül kilépő Vaclav Kadlec bombáját csak nagy bravúrral tudta hárítani Ambrusics Róbert. A 72. percben a mieink hagyták ki a meccs legnagyobb helyzetét, Skriba a 16-oson belül tökéletes ütemű cselt csinált, ám egy méterrel a kapu mellé zúdította a labdát. A találkozó az utolsó pillanatig nyílt maradt, de egyik gárda sem tudta megszerezni a győzelmet érő gólt.

Megérdemelten jutottunk tovább

A döntetlen azt jelenti, hogy a selejtezőtornát Csehország nyerte, a mieink a Bosznia-Hercegovinát 1-0-ra legyőző Grúzia előtt, azaz csoportmásodikként továbbléptek a márciusi elitkörbe.

- Többet vártam a csapattól, de nagyon örülök, hogy sikerült továbbjutnunk - nyilatkozta a találkozó után Zsivoczky Gyula szövetségi edző. - A csoportba négy erős gárda került, de azt hiszem, mi mindenképpen megérdemelten léptünk tovább. Csehország válogatottja kimondottan erős, de minden tekintetben egyenrangú partnerei voltunk. Győzni szerettünk volna, a csoportelsőség megszerzése volt a célunk, és bár ez ugyan nem sikerült, a tornán mutatott teljesítményünkkel elégedett vagyok.



Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.