A harmadik helyért játszunk a Syrenka Kupán
U17 férfi   |   Archívum   |   2011. augusztus. 31., 14:00
A harmadik helyért játszunk a Syrenka Kupán

U17-es válogatottunk döntetlent játszott a dánokkal, büntetőkkel azonban alulmaradt, így a bronzéremért lép pályára szombaton.

A belgák elleni 3-0-ás siker után szerdán az első meccsén 5-0-ás győzelmet arató dán válogatott volt a mieink ellenfele. Pisont István a Dániel Csaba (Fadgyas Tamás, 79.) - Baksa Dénes, Asztalos Dávid, Pataki Zsolt, Forgács Dávid - Nagy Dominik (Szabó Bence, 73.), Fényes Szabolcs (Szalánszki Bálint, 71.), Farkas Zoltán - Tóth László, Bobál Gergely (Ács Gergő, 41.), Popgeorgiev Pantelis (Vallejos Dominik, 77.) összeállításban lépett pályára.

 

A találkozót a mieink kezdték jobban, enyhe fölényben játszottunk, de a találkozó első gólját a dánok szerezték a 24. percben. A folytatásban ismét a magyar válogatott kerekedett felül, és a második félidőben Farkas Zoltán egy kényszerítőt követően a kifutó kapus fölött a hálóba emelt, megszerezve az egyenlítő találatot. A hajrához közeledve egyre nagyobb fölénybe került együttesünk, ám helyzeteink kimaradtak, így 1-1-el zárult a találkozó. A tizenegyesrúgásokban a dánok teljesítettek jobban, ezzel ők jutottak a döntőbe, míg mi a harmadik helyért játszunk az ukránokkal.

 

- Sajnálom a srácokat, mert kicsit maguk alatt vannak a tizenegyesrúgások elvesztése után, de ez benne van a pakliban - mondta a találkozót követően Pisont István. - A mutatott játékkal teljes mértékben elégedett vagyok, mert jól játszottunk, hoztuk a begyakorolt játékelemeket. A mérkőzés óriási csatát, rengeteg párharcot hozott, végig nagy volt a küzdelem. A második félidő közepére a dánok elfáradtak, ekkor már nagy fölényben játszottunk, és ha a végjátékban jobban koncentrálunk, meg lehetett volna a meccs. Az európai elitbe tartozó csapattal játszottunk egy jó meccset, minden elismerésem a gyerekeké, mai teljesítményükkel kiérdemelték a dicséretet.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.