Visszavágtunk a belgáknak Tubizében
U16 férfi   |   Csapat   |   2022. március. 03., 14:21
Visszavágtunk a belgáknak Tubizében

U16-os válogatottunk nagyszerű teljesítményt nyújtva 2-1-re nyerni tudott a belgák elleni csütörtöki felkészülési mérkőzésen.

A magyar válogatott már a keddi találkozón is egyenrangú ellenfele volt a belga csapatnak, de a házigazdák akkor kihasználták két védelmi hibánkat, és megnyerték a mérkőzést. A csütörtöki visszavágón a hazaiak már annak is örülhettek, hogy tíz perc után még 0-0 volt az állás, mert az első pillanatoktól kezdve nyomás alatt tartottuk a kapujukat, és három-négy hatalmas helyzetet is kialakítottunk, a hazai kapus bravúrokat is bemutatva tartotta meccsben a csapatát.

Az első félidő végig magyar fölényt hozott, és a 25. percben Simon Benedek találatával megszereztük a vezetést is. Nem sokkal később egy labdakihozatalba belehibáztunk, ziccerbe hozva a belgákat, akik megszerezték az egyenlítő találatot. A folytatásban is a magyar csapat akarata érvényesült, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén, ezekből további helyzetekig is eljutottunk.

A második félidő is magyar lehetőségekkel kezdődött, és az 50. percben vezetett ellentámadás végén Galántai Tamás egy remek átlövésgóllal visszavette az előnyt. A belgák csak a mérkőzés utolsó néhány percében tudták nyomás alatt tartani a kapunkat, de gólt már nem szereztek, Belvon Attila együttese megérdemelt győzelemmel zárta a találkozót.

– Az volt a legfontosabb cél a mai mérkőzésre, hogy minőségi, jó játékkal rukkoljunk elő, és a ránk jellemző stílusban futballozva próbáljunk meg jó eredményt elérni. Gratulálok a játékosoknak, mert óriási munkát végeztek, minden taktikai feladatot teljesítettek a pályán, és végig kezdeményező, dinamikus játékkal erőltették rá az akaratukat az ellenfélre. Ez a két mérkőzés a csapatépítésünk egy újabb állomása volt, ezt a hozzáállást és teljesítményt kell követnünk a folytatásban is – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila.

Belgium-Magyarország 1-2 (1-1)
Magyarország: Molnár Mátyás - Lengyel Noel (Almomani Nathaniel, 83.), Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik (Ásványi Dominik, 46.), Silimon Lóránt - Balabás Bence (Galántai Tamás, 46.), Kern Martin, Tóth Levene - Somfalvi Bence (Lajcsik Vencel, 63.), Simon Benedek, Schneider Nándor (Bagi Ádám, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.