Visszatérők a férfi A-válogatott keretében
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. október. 03., 13:02
Visszatérők a férfi A-válogatott keretében

Marco Rossi szövetségi kapitány ezúttal 26 játékost hívott meg a nemzeti együttes Szerbia és Litvánia ellen készülő keretébe. Néhány kivétellel ugyanazok a labdarúgók kaptak meghívót most is, mint akik szeptemberben.

A korábbi súlyos sérüléséből immáron teljesen felépült Nagy Zsolt, aki tavaly a Nemzetek Ligájában az angolok és a németek kapuját is bevette, ismét a kapitány rendelkezésére áll. Újra ott lehet a csapatban Gazdag Dániel és Botka Endre is, ők a szeptemberi összetartásról szintén sérülés miatt hiányoztak. A keretben azonban nem csak jó hírek miatt voltak változtatások, hiszen Orbán Willi a szeptemberi Eb-selejtezőket követően súlyos sérülést szenvedett, így rá idén már nem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány.

Újra a meghívottak között van Bolla Bendegúz, aki az átigazolási időszak hajrájában az Európa-ligában szereplő Servette-hez igazolt, ahol már öt mérkőzésen lépett pályára, és ezekből hármat végig is játszott – ezek közül az egyik a Slavia Praha elleni EL-találkozó volt. 

Gulácsi Péter szeptemberben is a keret tagja volt, és azóta már egy teljes mérkőzést végigjátszott klubcsapatában az egy évig tartó kényszerű pihenőt követően. 

A válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (MTK Budapest)
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Fiola Attila (Fehérvár FC)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Mocsi Attila (Rizespor)
Szalai Attila (TSG Hoffenheim)
Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

Középpályások:

Bolla Bendegúz (Servette FC)
Kalmár Zsolt (Fehérvár FC)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Kerkez Milos (Bournemouth)
Nagy Ádám (AC Pisa)
Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC)
Nego Loic (Le Havre AC)
Styles Callum (Barnsley FC)

Támadók:

Ádám Martin (Ulszan Hyundai)
Csoboth Kevin (Újpest FC)
Gazdag Dániel (Philadelphia Union)
Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Szoboszlai Dominik (FC Liverpool)
Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

– Ezúttal nem hívtunk meg egy újoncot sem – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Úgy gondoltuk, hogy ezen a két sorsdöntő mérkőzésen hasznosabb, ha csak olyanok kapnak meghívót, akik már otthonosan mozognak a válogatott közegében, és esetleg már nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek, még akkor is, ha ebben a szezonban nincs olyan sok meccs a lábukban, tehát egyelőre nincsenek csúcsformában.

A férfi A-válogatott kerettagjai október 9-én, hétfőn találkoznak Telkiben. Mivel az első mérkőzés ezúttal csak szombaton lesz, így a csapatnak a szeptemberi összetartáshoz képest két nappal több ideje lesz felkészülni az Eb-selejtező csoportban szintén 10 ponttal mögöttünk álló Szerbia ellen.

– Nagyon jól tudjuk mindannyian, hogy Szerbiának rengeteg topjátékosa van – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Biztosak vagyunk benne, hogy a szerb válogatott változtatni fog pár dolgon a belgrádi mérkőzéshez képest. Az szinte borítékolható, hogy elöl Milinkovics-Szavics játszani fog Tadiccsal és Mitroviccsal együtt, Gudelj játéka viszont egyelőre kérdés számunkra. Nagyon jól ismerjük a szerb csapatot, és ők is nagyon jól ismernek minket, egy ilyen mérkőzésen pedig bármi előfordulhat. Mi mindenesetre már biztosan telt ház előtt játszhatunk majd a saját szurkolóink előtt, akik mindig szívet melengetően támogatnak minket a mérkőzéseken. Nagyon bízunk benne, hogy hihetetlen buzdításuk mellett sikerül ezúttal is jó eredményt elérnünk. Ugyanakkor fontos elmondani, hogy a Litvánia elleni idegenbeli mérkőzés sem lesz könnyű, még akkor sem, ha a csoport állása alapján annak tűnhet. A litván válogatott kétszer is döntetlent ért el hazai pályán a mostani selejtező sorozatban Bulgária és Montenegró ellen, ezeken a mérkőzéseken is látszott, hogy veszélyesek lesznek. Mindeközben pedig számunkra kötelező a győzelem, ha ki szeretnénk jutni az Európa-bajnokságra.

Az október 14-i, Szerbia elleni mérkőzést követően két nappal utazik a válogatott Kaunasba, ahol október 17-én Litvánia legjobbjaival mérkőzik meg a három pontért. A litvániai mérkőzésre már több mint ezer jegy elkelt, de az utolsó elérhető jegyek még megvásárolhatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.