Telkiben a kerettagok, megkezdődött a felkészülés
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. november. 13., 18:30
Telkiben a kerettagok, megkezdődött a felkészülés

A bolgárok és a montenegróiak ellen készülő férfi A-válogatottunk hétfőn délután teljes létszámban kezdte meg a munkát az MLSZ edzőközpontjában.

A Telkibe érkező játékosok közül Sallai Rolandot és Gulácsi Pétert leszámítva mindenki teljesen egészséges, e két labdarúgót az egészségügyi stáb tagjai vették kezelésbe, a többiek viszont részt vettek a délutáni foglalkozáson. A keret egyik fele regenerációs feladatokat végzett, a másik felének a centerpályán vezényelt edzést Marco Rossi szövetségi kapitány.

Az edzés előtt Dibusz Dénes és Nagy Ádám vett részt a csapat sajtóeseményén, amelyen elmondták: azt szeretnék, ha a pályán tudnák kiharcolni az Eb-részvételt, vagyis ha megtartanák a bulgáriai mérkőzést.

– Természetesen olvassuk a bulgáriai mérkőzéssel kapcsolatos híreket, de úgy készülünk, hogy lesz mérkőzés csütörtökön, és mi is ezt szeretnénk, mert a pályán akarjuk bebiztosítani az Eb-részvételt. Komolyan kell venni a bolgár csapatot, az új szövetségi kapitány kinevezése után változhat a játéktervük, ezért igyekszünk minden eshetőségre felkészülni – mondta Dibusz Dénes.

Nagy Ádám elárulta: még mindig furcsa érzés számára, hogy a jelenlegi válogatott keretben ő a válogatottsági rekorder, mert ez arra emlékezteti, hogy minden labdarúgó ideje véges, és ő is egyre inkább közelít a pályafutása végéhez. Hozzátette: a klubcsapatában, a Pisában a kispadra szorult, ami hosszú távon nem fenntartható állapot, ezért szeretne mielőbb változtatni a helyzeten, hogy kijutás esetén a jövő évi Eb-re már úgy érkezzen, hogy játékban, jó formában van. Ami pedig a válogatott következő mérkőzését illeti, Nagy Ádám elmondta: a bolgárok ellen a csapat nem mehet bele olyan hozzáállással a mérkőzésbe, mint legutóbbi a litvánok ellen.

– A litvánok ellen elkövettünk egy hibát, azt hittük, hogy a szerbek legyőzése után túl vagyunk a nehezén. Ezt a kissé hanyag mentalitást messziről el kell kerülnünk a bolgárok ellen, és a ránk jellemző hozzáállással kell kimennünk a pályára. A korábbi mérkőzéseken az egész csapat kitette a szívét-lelkét a pályán, erre lesz szükség az utolsó két meccsen is – fogalmazott a 75-szörös válogatott középpályás.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.