Szoboszlai Dominik: Sikeresen akarunk lejönni a pályáról
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. november. 07., 21:56
Szoboszlai Dominik: Sikeresen akarunk lejönni a pályáról

A Rapid ellen játszik rangadót, majd Magyarországra utazik Szoboszlai Dominik a hétvégén, hogy csatlakozzon a magyar válogatott keretéhez - ahogy mondta, az Izland elleni találkozó élete meccse lesz.

 Bécsben vagyunk már, holnap rangadót játszunk a Rapiddal, amire általában egy nappal korábban megérkezünk, hogy kipihentek legyünk a mérkőzésre, ami után holnap megérkezem Magyarországra – kezdte Szoboszlai Dominik az MLSZ TV Instagram-csatornáján. A szombat esti online élő interjúban a magyar válogatott középpályása elmondta, a két nappal ez előtti koronavírus-teszten klubja minden játékosa negatív eredményt produkált, a szombati teszteredményeket pedig vasárnapra várják.

A Salzburg után a válogatott volt a téma az interjún:

Egyedül néztem az októberi mérkőzéseket otthon és iszonyatosan izgultam mindhárom találkozón, de leginkább a bolgárok ellen. Hála Istennek egyiket sem veszítettük el, ez elég erős eredmény. Most már az Izland-meccsre kell koncentrálni, utánuk pedig jöhetnek a Nemzetek Ligája-mérkőzések. Sajnos októberben nem tudtam csatlakozni a válogatotthoz, de már többször elmondtam, hogy életem meccse lesz az izlandi, attól függetlenül, hogy játszottam nagy csapatokkal a Bajnokok Ligájában is.

Ez után a labdarúgó aktuális formájáról és céljairól is szó volt:

– Úgy kezdtem el a szezont, ahogy abbahagytam, jól vagyok, remélem tökéletes állapotban érkezem a válogatotthoz és segíteni tudom a csapatot. Egy focistának mindig lehet mindenben fejlődnie, senki sem tökéletes. Úgy gondolom, hogy minden területen lehet fejlődni, hogy minden meccsen lehet újat mutatni, valami olyat, amit még nem láttak tőled – ezekre gondolok, amikor azt mondom, fejlődnöm kell. Hiszen pélkdául néha a fejpárbajom nem tökéletes, de előfordul, hogy a lövésem nem olyan, máskor viszont olyan és jól eltalálom a labdát.

Természetesen zárásul a nyári, részben budapesti szervezési Európa-bajnokság is téma volt:

– Az Eb-re való kijutáséig még van egy meccs. Eddig is sokszor volt már, hogy csak egy lépés, vagy csak egy ha hiányzott. Nem szeretném, hogy most ez a ha ott legyen. Menjünk ki a pályára és mutassuk meg, mit tudunk, küzdjünk egymásért, ahogy az eddigi meccseken. Csapatként kell dolgoznunk és akkor képesek leszünk erre Izland ellen is. A válogatottban mindenkinek jó a viszonya mindenkivel, a pályán is megértjük egymást, mindenki tudja a feladatát. Van egy csapatkapitányunk, aki kiadja a feladatokat, de ő is teszi a dolgát. Felmérjük az ellenfeleket, megnézzük, mik a gyenge pontjaikat és a lényeg, hogy végül sikeresen jöjjünk le a pályáról.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi:
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

A Koszovó elleni 2-0-s győzelmet követően szövetségi kapitányunk értékelt.

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Meccsbeszámoló
Már kaphatók a jegyek az Írország-Magyarország mérkőzésre

A Koszovó elleni 2-0-s győzelmet követően szövetségi kapitányunk értékelt.