Nem számolgatnak a csoporttársaink
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. június. 22., 21:10
Nem számolgatnak a csoporttársaink

A francia és a portugál válogatott is győzelemre hajt az F csoport utolsó budapesti mérkőzésén.

Miközben a magyar válogatott szerdán 21.00 órakor Münchenben lép pályára a házigazda németek ellen, Budapesten harmadszor is megtelnek a Puskás Aréna lelátói, ugyanis az Eb-győzelemre is esélyesnek tartott két csapat, Portugália és Franciaország mérkőzik meg egymással. A négypontos franciák már biztosan tagjai lesznek a nyolcaddöntőnek, az előző körben a németekkel szemben 4-2-re alulmaradó portugáloknak még legalább egy pontra szükségük van ahhoz, hogy biztosítsák helyüket az egyenes kieséses szakaszban. A két szövetségi kapitány a meccset megelőző sajtótájékoztatón elmondta: nem foglalkoznak az aktuális csoportállással, győzni szeretnének a találkozón.

- Nyugodtságot ad a csapatnak, hogy már kivívtuk a továbbjutást, de ettől nem változik a hozzáállásunk vagy a játékstílusunk. Tartozunk a szurkolóknak és magunknak is azzal, hogy a legjobb játékunkat nyújtjuk, szeretnénk az első helyen továbbjutni. A portugálok válogatott minden poszton erős, a támadóikra folyamatosan figyelnünk kell. Az egyenes kieséses szakaszban egy teljesen új torna kezdődik, szeretnénk a lehető legnagyobb önbizalommal kezdeni a nyolcaddöntőt, és ehhez nyernünk kell a portugálok ellen – mondta Didier Deschamps, a franciák szakvezetője, aki örül annak, hogy nem kell ismét akkora hőségben játszani, mint múlt szombaton, a magyarok ellen, mert az a meccs sokat kivett a játékosaiból.

Fernando Santos, a portugálok szakvezetője emlékeztette az újságírókat, hogy a továbbjutásért vívott harcban nem szabad figyelmen kívül hagyni a magyar válogatottat sem, amely a franciák ellen bizonyította, hogy figyelni kell rá, és ugyanúgy a továbbjutásért játszik szerdán, mint a három esélyes válogatott.

– Tapasztalt játékosaink vannak, akik a klubjukban sem nyerik meg az összes meccsüket, de jól tudják, hogy mire van szükség ahhoz, hogy felálljanak egy vesztes meccs után. Csak a győzelemben gondolkozunk, szeretnénk a saját kezünkben tartani a továbbjutást. Sokan leírták a magyar válogatott továbbjutási esélyeit, de ne feledkezzünk meg arról, hogy még ők is beleszólhatnak a továbbjutásba. Ne feledjük, legutóbbi meccsükön 1-1-et játszotta a vb-címvédővel. Nem szabad más eredmények kedvező alakulására várnunk, a franciák ellen legjobb tudásunk szerint kell játszanunk – fogalmazott a portugál kapitány, aki hozzátette: a németek elleni 2-4-es csoportmérkőzés előtt 58 meccsen mindössze egyszer kapott három gólt csapata: 2016-ban, a magyarok elleni 3-3 során, és csapata már bebizonyította, hogy képes kiemelkedő eredményt elérni, bárki legyen az ellenfél.

2020 - Európa-bajnokság A csoport
EURO2020
A csoport
M GY D V RG KG P
Franciaország FRA 3 1 2 0 4 3 5
Németország GER 3 1 1 1 6 5 4
Portugália POR 3 1 1 1 7 6 4
Magyarország HUN 3 0 2 1 3 6 2


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.