Még góltalanok ellenünk az albánok
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. szeptember. 04., 12:00
Még góltalanok ellenünk az albánok

Hat mérkőzést játszott eddig 2021-ben az albán válogatott, a magyar nemzeti vasárnapi ellenfele. A mérleg két győzelem, egy döntetlen, három vereség. Az olasz szövetségi kapitány, Edoardo Reja 29 játékost küldött eddig idén pályára.

A 76. évében járó veterán edző az elmúlt másfél évtizedben a Napoli, a Hajduk Split, a Lazio és az Atalanta együttesét is irányított, a nyáron a harmadik idényét kezdte az albán válogatott élén. Egyelőre pozitív a mérlege szövetségi kapitányként, 21 mérkőzéséből 9-et megnyert, 8-at elveszített.

Stábjában Sergio Porrini – az egykori Juventus-védő – másodedzőként, Luca Laurenti és Luigi Febbrari erőnléti edzőként, Gianluca Stesina orvosként dolgozik. Olaszok, miként a videoelemző, bizonyos Alarico Marco Rossi is.

A kapitány válogatási elve nyilvánvaló: igyekszik a külföldön játszó legjobb albán futballistákat meghívni. 2021-ben még nem lépett pályára nála olyan futballista, aki a hazai ligában játszana. Ellenben négy olyan is, aki az OTP Bank Ligában. Közülük ketten, Hysen Memolla és Odise Roshi tavasszal még a Diósgyőr játékosai voltak, a szeptemberi mérkőzésekre, immár a török Boluspor tagjaként, csupán utóbbi kapott meghívót.

Myrto Uzuni, a Ferencváros csatára ellenben mind a négy idei világbajnoki selejtezőn játszott, igaz, háromszor is csereként állt be, csütörtökön, Varsóban hét percet játszott a lengyelek ellen. Kerettag az MTK középpályása, Ylber Ramadani is, aki a kék-fehérek a dán Vejlétől szereztek meg a nyáron.

A kulcsemberek többsége az olasz élvonal valamelyik klubjához tartozik, így a két kapus, Etrit Berisha (Torino) és Thomas Strakosha (Lazio), most egyikük sem számít klubja első számú kapusának, de hét esztendeje mindketten Reja játékosa voltak a Laziónál.

Alapember ellenben az Atalantában az óriástermetű Berat Djimsiti, s játszott az első két Serie A-s fordulóban a Lazióban a nyáron a Napolitól megszerzett Elseid Hysaj. Rey Manaj a Spezia futballistája, a múlt hónapban vette kölcsön új klubja a Barcelonától. Két utóbbi futballista ellenünk eltiltás miatt nem szerepelhet, miként Keidi Bare (Espanyol) és Klaus Gjasula (Darmstadt) sem.

Az albán futball eddigi legnagyobb sikere a 2016-os Európa-bajnoki részvétel volt, de az elmúlt öt évben alaposan kicserélődött a keret. A Franciaországi kerettagok közül most Etrit Berisha, Elseid Hysaj, Sokol Cikalleshi (Konyaspor), Amir Abrashi (Grasshoppers) és Odise Roshi készül a magyarok ellen a két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésére.

Az eddigi magyar mérleg öt magyar győzelem, egy döntetlen. Gólt még soha nem szereztek az albánok.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi:
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

A Koszovó elleni 2-0-s győzelmet követően szövetségi kapitányunk értékelt.

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Meccsbeszámoló
Már kaphatók a jegyek az Írország-Magyarország mérkőzésre

A Koszovó elleni 2-0-s győzelmet követően szövetségi kapitányunk értékelt.