Marco Rossi: Vissza kell jönnünk ebből a vereségből
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. október. 10., 23:48
Marco Rossi: Vissza kell jönnünk ebből a vereségből

A magyar válogatott szövetségi kapitánya nem elsősorban a vereség, sokkal inkább a csapat teljesítménye miatt volt csalódott a horvátok elleni Eb-selejtező után.

A magyar válogatott 3-0-s vereséggel zárta spliti Eb-selejtezőjét, úgy, hogy a horvátok végig nagy fölényben futballoztak, és három nagy egyéni hibánkból lőttek gólokat.

Megkönnyítettük a horvátok dolgát – háromgólos vereség Splitben

Megkönnyítettük a horvátok dolgát – háromgólos vereség Splitben

Férfi A-válogatottunk ezúttal nem volt egyenrangú ellenfele a vb-ezüstérmes horvátoknak, ellenfelünk kihasználta hibáinkat és magabiztosan nyerte meg a spliti Eb-selejtezőt.

Tovább

– Szeretnék bocsánatot kérni a mai teljesítményünkért, elsősorban azoktól a magyar szurkolóktól, akik kiutaztak a mérkőzésre – értékelt Marco Rossi. – Benne volt a pakliban, hogy kikapunk a horvátoktól, de nem tudom elfogadni, hogy így szenvedtünk vereséget. Tudtuk, hogy a horvátok jobbak nálunk, és kikaphatunk tőlük, de nem így kellett volna elveszítenünk a mérkőzést. Ki kell elemeznünk, mi történt, és vissza kell jönnünk ebből a vereségből. Vissza kell szereznünk az önbizalmunkat, mert nagyon fontos meccs vár ránk vasárnap. A mai vereségben mindenkinek megvan a maga felelőssége. Négy-öt hihetetlen egyéni hibát követtünk el ma, ráadásul több játékos is hibázott. Őszintén szólva, nem emlékszem olyanra, hogy pályafutásom során előfordult volna ilyesmi a csapatommal, nem találom a jelzőket a mai mérkőzésre. Túl kell tennünk magunkat a vereségen, és vasárnap egy egész más meccset kell játszanunk az azeriek ellen. Ami a további esélyeket illeti, butaság lenne azt gondolni, hogy ilyen teljesítménnyel nyerhetünk Walesben, ahhoz egész más hozzáállásra lenne szükség mindenkitől. 

Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya szerint a hibák mindig benne vannak a futballban, de a könnyen szerzett góloktól eltekintve is megérdemeltnek érezte csapata győzelmét.

– Nem volt könnyű meccs, de nagyon jól játszottunk már a találkozó elejétől, agresszívak voltunk, letámadtuk ellenfelünket, jár a gratuláció az egész csapatnak. Nagyon könnyen szereztük két gólt, de megérdemeltük a sikert, mert sokat tettünk azért, hogy megszerezzük a három pontot. A második félidőben már nem játszottunk magas szinten, próbáltunk tartalékolni, mert három nap múlva, Wales ellen szeretnénk bebiztosítani az Európa-bajnoki részvételünket. A labdarúgásban mindig benne van a pakliban a hiba, Budapesten mi követtünk el hibánkat, most az ellenfelünk. Még nincs vége a sorozatnak, remélem, Walesben is hasonló teljesítményt tudunk nyújtani – fogalmazott Dalic.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.