Marco Rossi: Szalai Attila Hoffenheimbe igazolása mindenképpen előrelépés
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. július. 24., 17:17
Marco Rossi: Szalai Attila Hoffenheimbe igazolása mindenképpen előrelépés

Bár Szoboszlai Dominik távozott a Bundesligából, továbbra is legalább 6 magyar játékos szerepel majd a német első osztályban, miután a válogatott védője, Szalai Attila Szalai Ádám korábbi klubjához, a Hoffenheimhez igazolt.

Marco Rossi szövetségi kapitány a válogatott szempontjából is fontos előrelépésnek tartja a védő átigazolását, hiszen így még egy válogatott játékossal több szerepel majd a topligák valamelyikében.

– Korábban beszéltem már róla, hogy minél több játékosunk játszik a topligák valamelyikében, annál jobb helyzetben van a válogatott – mondta Marco Rossi. – Még ha a Fenerbahce egy jó csapat is, a Bundesligába igazolni mindenképpen előrelépés, hiszen a bajnokság erősebb, ami egyben azt is jelenti, hogy még a nem topcsapatok esetében is intenzívebbek, magasabb színvonalúak az edzések, mint a török bajnokság csapatainál. A Bundesligában minden klubnál top edzők dolgoznak, így biztos vagyok benne, hogy Szalai Attila taktikailag is nagyon sokat fog fejlődni a Hoffenheimnél. A Bundesligába igazolása tehát mindenképp előrelépés, azonban a képességeit, a hozzáállását, a munkáját ismerve, egy idő után szerintem Attila még előrébb léphet a karrierjében. A válogatott szempontjából ez a mostani egy hihetetlen helyzet, hiszen jelenleg 8 alapemberünk játszik már a topligák valamelyikében, amire, ha jól emlékszem, az utóbbi legalább 25 évben nem volt példa.

A mostani átigazolási szezonban a válogatott alapemberei közül eddig Szoboszlai Dominik igazolt a Liverpoolhoz, Kerkez Milos a Bournemouth-hoz, Szalai Attila pedig a Hoffenheimhez. Jelenleg Szalain kívül a Bundesligában szerepel még Gulácsi Péter, Orbán Willi, Sallai Roland és Schäfer András.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.