Marco Rossi: Montenegró ellen is komoly a tét
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. november. 18., 15:25
Marco Rossi: Montenegró ellen is komoly a tét

Marco Rossi szövetségi kapitány szombat délután Telkiben tartotta meg a vasárnapi, Montenegró elleni Eb-selejtezőt (Puskás Aréna, 15.00) megelőző sajtótájékoztatóját.

A magyar válogatott a bulgáriai 2-2-es döntetlennel biztossá tette részvételét a jövő évi, németországi Európa-bajnokságon, de egy mérkőzés még vár rá vasárnap délután, amelyen a csoportelsőséget is bebiztosíthatja. Marco Rossi szövetségi kapitány a szombati sajtótájékoztatón egyértelművé tette: az utolsó,  Montenegró elleni csoportmérkőzés ugyanolyan fontos lesz a válogatott számára, mint az összes többi volt. 

– A kvalifikáció természetesen felszabadulttá tett minket, de így is nagy lesz a tét Montenegró ellen, mert a szurkolóinkkal közös ünneplés akkor lehetne az igazi, ha ezt egy győzelemmel tehetnénk teljessé a telt házas Puskás Arénában – fogalmazott a szakember. – Korábban is elmondtam, hogy számunkra minden mérkőzés ugyanolyan fontossággal bír, és mindegyiken egyforma hozzáállással kell pályára lépnünk. Holnap a szurkolóinkért is nyerni szeretnénk, valamint természetesen az is fontos motiváció, hogy szeretnénk csoportgyőztesként kijutni az Eb-re, és a második kalapba kerülni a sorsoláson – mondta Rossi, aki újságírói kérdésre hozzátette: három-négy változtatásra is lehet számítani a kezdőcsapatban a szófiai találkozóhoz képest. Ennek oka, hogy Montenegró elleni találkozó más taktikát és hozzáállást kíván, és ennek megfelelően más játékoskarakterekre lesz szükség, mint a csütörtöki meccsen.

A sajtótájékoztatón részt vett Balogh Botond, a Parma védője is, aki elmondta: bízik benne, hogy lehetőséget kap a vasárnapi mérkőzésen, szeretné bizonyítani, hogy érdemes számításba venni az Európa-bajnokságra utazó keretben is.

– Nyilván Szófiában már a pályán előtörtek azok az érzelmek, amelyek egy ilyen siker után előjönnek a játékosokból. Ünnepeltünk persze hazafelé és kicsit még itthon is, de csak módjával, mert még egy nagyon fontos meccs vár ránk – fogalmazott Balogh. – A montenegrói nagyon jó csapat, kitűnő játékosokkal, akik harcosak és 100 százalékosan oda fogják tenni magukat, de mi is ugyanígy fogunk pályára lépni.

A délutáni edzésen a kisebb sérüléssel bajlódó Sallai Roland és Gulácsi Péter mellett Ádám Martin is külön edzett a társaktól. A gyakorláson egyébként Kerkez Milos is részt vett, aki a bulgáriai kiállítása miatt eltiltását tölti vasárnap.

A montenegróiak délutáni sajtótájékoztatóján Miodrag Radulović szövetségi kapitány elmondta: élvezetes mérkőzésre számít vasárnap:

– Szeretnék gratulálni a magyar válogatottnak az Eb-szerepléshez! Teljesen megérdemelten vezetik a csoportunkat. Én elégedett vagyok a mi eddigi teljesítményünkkel is, de természetesen azt szeretnénk bizonyítani holnap este, hogy nekünk is ott van a helyünk a kontinenstornán. Szerintem jó meccset fogunk játszani a magyar válogatottal és élvezetes lesz a mérkőzés a szurkolók számára is – mondta a szakember.

A vasárnapi mérkőzést a holland Danny Makkelie vezeti. Asszisztensei Jan de Vries és Hessel Steegstra, a negyedik játékvezető Marc Nagtegaal lesz, a VAR-szobából pedig Clay Ruperti segíti a munkájukat.

A montenegrói válogatott bő kerete:

Kapusok: Milan Mijatovics (Banja Luka), Danijel Petkovics (Kisvárda), Szuad Licsina (Szutjeszka Niksics)

Hátvédek: Sztefan Szavics (Atlético Madrid), Zsarko Tomasevics (Asztana), Adam Marusics (Lazio), Riszto Radunovics (FCSB), Igor Vujacsics (Rubin Kazany), Marko Vukcsevics (Varazdin), Nikola Sipcsics (Tenerife), Andrija Vukcsevics (Juarez), Milos Milovics (Navbahor), Szlobodan Rubezsics (Aberdeen), Marko Tucsi (Gangwon)

Középpályások: Vladimir Jovovics (Jablonec), Marko Jankovics (Qarabag), Marko Bakics (OFI Kréta), Milos Raickovics (Aktobe), Sztefan Loncsar (DVSC), Driton Camaj (Kisvárda), Andrija Radulovics (Vojvodina), Vladan Bubanja (Lokomotiva Zagreb), Nebojsa Koszovics (Meizhou Hakka), Edvin Kucs (Ballkani)

Támadók: Sztevan Jovetics (Olympiakosz), Sztefan Mugosa (Incheon United), Milutin Oszmajics (Preston North End), Nikola Krsztovics (Lecce), Viktor Djukanovics (Hammarby), Dusan Bakics (Dinamo Minszk)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.