Marco Rossi: Kerkeznek nem lesznek gondjai a beilleszkedéssel
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. július. 20., 09:46
Marco Rossi: Kerkeznek nem lesznek gondjai a beilleszkedéssel

Kerkez Milos az angol Premier League-ben szereplő Bournemouth-ban folytatja pályafutását, ezzel Szoboszlai Dominik után ő a második játékos, aki a nyári átigazolási szezonban a legerősebb európai bajnokságba szerződik.

Marco Rossi szövetségi kapitány korábban többször elmondta, hogy a válogatott számára minden esetben erősítést jelent, ha valamelyik kerettag a topligák valamelyikébe vagy az addiginál erősebb bajnokságba, csapatba igazol. Ez természetesen Kerkezre is igaz.

– Ahogy korábban Szoboszlai Dominik esetében, és remélhetőleg hamarosan mások esetében is, ez egy nagy előrelépés a karrierjében – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Minden játékosnak az a feladata, hogy a fejlődésén dolgozzon, egyre jobb csapatokban és egyre jobb bajnokságokban játszhasson. Milosnak több klubtól, több bajnokságból voltak megkeresései, de végül a Premier League mellett döntött. A Bournemouth ugyan nem az angol bajnokság egyik topcsapata, ugyanakkor az, hogy a Premier League-ben szerepel, azt mutatja, hogy európai szinten az erősebb csapatok közé tartozik. Ebből fakadóan biztos vagyok abban, hogy Milos rengeteget fog tanulni és fejlődni a Bournemouth-nál, ahonnan idővel majd megteheti a következő nagy lépést a karrierjében. Nagyon fiatal még, és bár eddig is rengeteget fejlődött, bőven van még benne potenciál, hogy még a jelenleginél is sokkal jobb játékossá váljon. Összességében tehát úgy gondolom, hogy újabb játékosunk hozott kitűnő döntést a karrierjével kapcsolatban a mostani átigazolási időszakban. Milos jó értelemben véve kifejezetten agresszív és nagyon gyors játékos, így szerintem nem lesznek problémái Premier League-re jellemző játékstílussal, hiszen az angol bajnokság jóval fizikálisabb stílust képvisel, mint a holland, de ez nem fog neki gondot okozni.

Az angol bajnokság augusztus 11-én kezdődik, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos új csapatai, a Liverpool és a Bournemouth pedig már a második fordulóban találkoznak egymással, augusztus 19-én magyar idő szerint 16 órakor.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.