Marco Rossi: az év meccse előtt állunk
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. október. 16., 19:29
Marco Rossi: az év meccse előtt állunk

A litvánok elleni kedd esti mérkőzésre készülő férfi A-válogatott hétfőn már a találkozó helyszínén, Kaunasban tartott sajtótájékoztatót, amelyen Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: jelentős mérföldkő lehet a magyar labdarúgás történetében, ha sikerül megnyerni a keddi meccset, de a litvánok nem fogják könnyen adni a három pontot.

Férfi A-válogatottunk programjában a szombati, szerbek elleni győzelem után vasárnap a regeneráció kapta a fő hangsúlyt, hétfőn viszont már teljes értékű edzést vezényelt a telki edzőközpont centerpályáján Marco Rossi szövetségi kapitány.

A szerbek ellen készülő keret két fővel fogyatkozott meg, Kalmár Zsoltra a piros lapja miatt nem számíthat Marco Rossi, míg Balogh Botond az U21-es válogatotthoz csatlakozott.

A magyar válogatott kora délután indult el Kaunasba, ahol a csapat megismerkedett a holnapi meccsnek otthont adó Dariaus ir Girėno Stadion gyepszőnyegével. A stadionban tartott sajtótájékoztatón Szalai Attila elmondta: a klubcsapatánál változott ugyan a helyzete a korábbiakhoz képest, hiszen az utóbbi időszakban nem kapott bizonyítási lehetőséget, az viszont semmi sem változott, hogy továbbra is minden egyes meccsen igyekszik a legjobbját nyújtani, sőt talán még inkább ég benne a bizonyítási vágy.

– A labdarúgás mindig a jelenről szól, nem számít, mi volt tegnap, mit játszottunk hazai pályán a litvánok ellen, azzal az eredménnyel már nem kell foglalkozni. A tanulságokat természetesen le kell vonni, de az adott feladatra fókuszálunk. Az a célunk, hogy idegenben is jó eredményt érjünk el Litvánia ellen – mondta Szalai.

Marco Rossi azzal kezdte, hogy minden játékos egészséges, és továbbra is nagy hangsúlyt kap a regeneráció annak érdekében, hogy a keret minden tagja a lehető legjobb állapotba kerüljön a holnapi mérkőzésre.

– Két napja még mérkőzést játszottunk, ez természetesen még benne van a lábakban, de biztos vagyok benne, hogy egy ilyen fontos mérkőzésen fél lábbal is vállalnák a játékot a keret tagjai – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Azért jöttünk, hogy megszerezzük a három pontot, de ne felejtsük el, hogy egy motivált litván válogatott lesz az ellenfelünk, amely sokáig Budapesten is megnehezítette a dolgunkat, az új szövetségi kapitányával agresszívabban, több önbizalommal játszik, mint korábban. Két napja hosszú idő után tudtak ismét tétmérkőzést nyerni, ezért nagyon motiváltak lesznek, de nekünk még motiváltabbnak kell lennünk. Az év meccse előtt állunk, hiszen jelentős mérföldkő lehet a magyar labdarúgás történetében, ha két körrel a selejtező sorozat vége előtt egyenes ágon kijutnánk az Európa-bajnokságra. A legutóbbi kijutáskor nem lehettem ott a kispadon, ezért ez lenne az első alkalom, amikor a pályán élem meg a kijutást, de hangsúlyozom, ez egyelőre csak egy elméleti lehetőség, hiszen vár ránk egy mérkőzés, mi pedig maximálisan tiszteljük a litvánokat – mondta a szövetségi kapitány, majd a holnapi összeállításra vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: ha valami jól működik, azon nincs értelme változtatni, inkább tovább kell csiszolni, ami már eddig is működött.

A kedd esti mérkőzés játékvezetője az alban Juxhin Xhaja lesz. Asszisztensei Dojando Myftari és Rejdi Avdo, a negyedik játékvezető pedig Olsion Yzeiraj lesz.

A litván válogatott kerete:

KAPUSOK:  Emilijus Zubas (Hapoel Tel-Aviv), Edvinas Gertmonas (Zalgiris Vilnius), Vytautas Cerniauskas (Panevezys)
VÉDŐK:  Linas Klimavicius (Panevezys), Markas Beneta(Panevezys), Edvinas Girdvainis (Kauno Zalgiris), Kipras Kazukolovas (Zalgiris Vilnius), Matijus Remeikis (Panevezys), Justas Lasickas (Olimpija Ljubljana), Pijus Sirvys(Panevezys), Rokas Lekiatas (FA Siauliai)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:  Modestas Vorobjovas (Istanbulspor), Klaudijus Upstas (FC Hegelmann), Fodor Cernych (AEL Limaszol), Arvydas Novikovas (Zalgiris Vilnius), Vykintas Slivka (Lamia), Gvidas Gineitis (Torino), Ovidijus Verbickas (Zalgiris Vilnius), Edgaras Utkus (Cercle Bruges), Daniel Romanovskij (FA Siauliai)
TÁMADÓK:  Gytis Paulauskas (Egnatia), Faustas Steponavicius (Tukums 2000), Eligijus Jankauskas (FA Siauliai)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Edgaras Jankauskas


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.