Keretszűkítés előtt a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2016. május. 30., 18:39
Keretszűkítés előtt a válogatott

Hétfőn a magyar és a nemzetközi sajtó munkatársai is találkozhattak a válogatott játékosaival a leogangi edzőtáborban.

Délelőtt regeneráló edzést és erőfelmérőt tartott a Bernd Storck szövetségi kapitány vezette stáb a magyar válogatottnak az edzőteremben. A játékosok három csoportban vettek részt az edzésen, melynek első fele a sajtó számára is nyilvános volt, ebéd után pedig a magyar válogatott megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját a holnapi kerethirdetés előtt.

A sajtótájékoztatót Pintér Ádám kezdte, aki először a németországi mérkőzéssel kapcsolatos gondolatait osztotta meg a sajtó képviselőivel:

„Nagyon kemény munkán vagyunk túl, így kicsit ugyan fáradtak vagyunk, de azt elmondhatom, hogy nagyon együtt van a csapat. Egy szűk hetünk van a németek elleni meccsig, addig folyamatosan dolgozni fogunk, hogy finomítsunk a játékunk részletein, és még jobb eredményt tudjunk elérni. Megnéztük és elemeztük is a német csapat tegnapi, Szlovákia elleni felkészülési mérkőzését, de részletesebben is átbeszéljük majd annak a meccsnek a tanulságait. Természetesen a legjobb teljesítményünkkel szeretnénk előrukkolni Gelsenkirchenben. Egyelőre kifejezetten erre a mérkőzésre készülünk, és csak utána kezdünk el az Ausztria elleni első Eb-meccsre koncentrálni.”



A holnapi kerethirdetéssel kapcsolatban Pintér elmondta, boldog, hogy itt lehet, és segíthet a válogatottnak, és akkor is így fogja érezni, ha nem kerül be a Franciaországba utazó 23 fős keretbe. „Mindenki kiadta magából a maximumot, így már csak a kapitányon múlik, kik vehetnek részt a tornán. A szezon vége óta minden játékos a legnagyobb koncentrációval készül, hogy helyet szerezzen magának a csapatban, így érthető, ha most egy kicsit fáradtabbak vagyunk.”

Újságírói kérdésre Pintér Ádám kisebb esélylatolgatásra is vállalkozott: „Nem a sorozatra, hanem mindig csak a következő mérkőzésre fogunk koncentrálni. Pontokat akarunk szerezni, és remélem, sikerül annyit gyűjtenünk, hogy továbbjussunk a csoportból. Persze, a célunk az, hogy megnyerjük az Eb-t, de azért két lábbal kell a földön állni: nagyon nagy eredmény lenne a továbbjutás.”

A válogatott szövetségi kapitánya a körülmények mellett beszélt a holnapi kerethirdetés előtti felmérésekről is. „Nagyon jó körülmények között készülhetünk, így megfelelő ütemben haladunk a fizikai és a taktikai felkészüléssel is. Sajnos vannak sérültjeink, és ez nehéz feladat elé állítja az egész stábot: ma délután és holnap délelőtt ellenőrizzük mindenki állapotát, mielőtt kihirdetem a végleges keretet. Kemény torna áll előttünk, nehéz meccsekkel, így fontos, hogy minden játékos jó állapotban legyen már az első mérkőzésen is, és mindenki képes legyen elbírni a sorozatterhelést. Nagy meglepetés nem fog senkit érni a keretből holnap, hiszen folyamatosan tájékoztatom a játékosokat arról, hogy milyen szerepet szánok nekik Franciaországban, vagy akár hosszabb távon a válogatottban. Minden játékosomnak gratulálok, mert mindenki nagyon jó munkát végzett a felkészülés során, és ez a hozzáállás nagyon fontos egy ilyen torna előtt.”

„Ezekben a napokban a Németország elleni meccsre koncentrálunk, csak utána kezdődik az Ausztria elleni felkészülés. Természetesen ettől függetlenül élőben megnézem holnap az osztrák csapat Málta elleni felkészülési mérkőzését, és a stábbal közösen kielemezzük azt. A csoportunkban Portugália mellett egyértelműen az osztrákok a favoritok, nagyon sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, így nehéz lesz ellenük helyt állni. Természetesen ettől függetlenül pontokat akarunk szerezni ellenük is. Ahogy azt már az eddigi felkészülési mérkőzéseinken is látni lehetett, a magyar válogatott nem bújik el az ellenfél elől, a pontokért előre is játszanunk kell, és ezt is fogjuk tenni.”

A válogatott csütörtökig még Leogangban edzőtáborozik, majd aznap este repül Németországba, a szombati felkészülési mérkőzés helyszínére. A szombati mérkőzésen már a Franciaországba utazó keret vesz részt. A végleges Eb-keret kihirdetésére holnap délután kerül sor: a szövetség kommunikációs csatornái (Twitter, Facebook, valogatott.mlsz.hu) mellett az M4 sportcsatornán a szövetségi kapitány jelenti be az utazó játékosok névsorát.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Magyarország-Izrael: pénteken kezdődik a jegyértékesítés
Magyarország-Izrael: pénteken kezdődik a jegyértékesítés

Május 17-én, pénteken 10.00 órakor kezdődik a június 8-i Magyarország-Izrael A-válogatott felkészülési mérkőzés jegyértékesítése. A találkozót a ...

Már kaphatók a jegyek az Írország-Magyarország mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Tapasztalat és összeszokottság jellemzi a válogatott Eb-keretét

Május 17-én, pénteken 10.00 órakor kezdődik a június 8-i Magyarország-Izrael A-válogatott felkészülési mérkőzés jegyértékesítése. A találkozót a ...