Három kategóriában díjazták a férfi válogatottat az Év Sportolója gálán
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. január. 08., 22:15
Három kategóriában díjazták a férfi válogatottat az Év Sportolója gálán

Marco Rossi lett az év edzője, Szoboszlai Dominik az év férfi sportolója, míg a férfi A-válogatottat az év csapatának választották meg a hazai sportújságírók.

Idén is az Operaház adott otthont az M4 Sport – az Év Sportolója Gálának, amely a magyar sport 66. éves díjatádója volt. Ezúttal is a hazai sportújságírók szavazatai alapján dőltek el az egyes kategóriák győztesei, és ezúttal is kiemelkedően szerepelt a 2023-as évben veretlen maradó, immár a 2024-es Európa-bajnokságra készülő férfi labdarúgó-válogatott, amely három kategóriában is diadalmaskodott.

Az év edzője Marco Rossi lett, a magyar válogatott szövetségi kapitánynak a korábbi aranylabdás labdarúgó, az olasz Fabio Cannavaro adta át a díjat.

– Nem készültem rá, hogy én vehetem át ezt a kitüntetést, mert fantasztikus edzők voltak még jelöltek, például a pólósok szövetségi kapitánya, Varga Zsolt. Óriási rajongója vagyok a magyar vízilabdának, biztos vagyok benne, hogy a jövőben is hatalmas sikereket ér el, és óriási világklasszisokat fog kitermelni – mondta a szövetségi kapitány, aki hozzátette: csapatával együtt idén is számít a futballválogatott szurkolóinak támogatására.

Az év csapata az Európa-bajnokságra csoportgyőztesként kijutó férfi labdarúgó-válogatott lett! A válogatott tagjai, élükön Szoboszlai Dominik csapatkapitánnyal, a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmundtól vették át az elismerést.

Szoboszlai Dominik a köszönetnyilvánítás végén így búcsúzott a közönségtől: Reméli, a 2024-es év még a tavalyinál is izgalmasabb lesz! Szoboszlai azonban csak átmenetileg búcsúzott, mert nem sokkal később újra színpadra szólították: ő lett az év férfi sportolója! A labdarúgó-válogatott 23 éves csapatkapitánya elődjétől, Szalai Ádámtól vette át a díjat.

– A 2023-as év több okból is emlékezetes marad számomra, nyáron Német Kupát nyertem a Lipcsével, majd Liverpoolba igazoltam, az évem fénypontja azonban a válogatottal való menetelés volt az Eb-selejtezőkön. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak és az edzőimnek, valamint tiszta szívemből gratulálok a másik két jelöltnek és a díjazottaknak – fogalmazott Szoboszlai.

A gála elején még egy labdarúgással kapcsolatos díjat kiosztottak: az év szabadidősport-eseményének járó elismerést megosztva a Hátsó füves futballmentő túra kapta, amelynek során évek óta elhagyatott vidéki pályákon élesztették fel a labdarúgást. A kezdeményezés korábban az UEFA Grassroots-díját is kiérdemelte.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.