Georges Leekens: A lehető legjobbat kihozni az előttünk álló meccsekből
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2018. június. 05., 21:29
Georges Leekens: A lehető legjobbat kihozni az előttünk álló meccsekből

Férfi A-válogatottunk kedden egy délelőtti, még Telkiben megtartott edzést követően kora este érkezett meg a szerdai Fehéroroszország-Magyarország felkészülési mérkőzés helyszínére, Bresztbe. A csapat ugyan nehéz mérkőzésre számít, de elszánt és alaposan felkészült az ellenfélből.

Az időjárás és a fehérorosz határőrök sem fogadták ma kegyeikbe férfi A-válogatottunkat. A csapat repülőgépe mintegy 40 perces késéssel szállt fel Budapestről, mert a főváros környéki zivatarok, és az ezeket kísérő villámlások miatt csak a tervezettnél később lehetett biztonságosan feltankolni a repülőgépet, amely a nemzeti csapatot szállította Bresztbe, a szerda esti mérkőzés helyszínére. A helyi idő szerint nem sokkal 18 óra utáni megérkezést követően meglehetősen szigorúan és alaposan ellenőriztek minden szükséges iratot a fehérorosz határőrök, így majdnem egy órába telt, mire minden játékos és stábtag hivatalosan belépett az országba. Ezen viszontagságok miatt aztán a válogatott sajtótájékoztatója is kisebb késéssel kezdődött meg, ennek ellenére kifejezetten pozitív hangulat jellemezte azt.

- Úgy veszem észre, hogy a hosszú, fárasztó szezon ellenére nagyon motiváltak a játékosok, nagyon összetartó a közösségünk. Jó látni, hogy mindenki elszánt - mondta az mlsz.hu-nak Georges Leekens szövetségi kapitány. - Az eddigi edzések alapján nemcsak a rutinosabb játékosokkal, hanem a fiatalokkal is nagyon elégedett vagyok. Nehéz ellenfél vár ránk, amely 2-0-ra verte Szlovéniát, Azerbajdzsánt pedig 1-0-ra. A kezdőcsapatról a mai edzésadatok tekintetében (is) döntünk majd, meg kell nézni, hogy a különböző mutatók szerint ki mennyire fáradt, illetve kik vannak a legjobb állapotban. Az előttünk álló két mérkőzés ugyan még a szeptemberre történő felkészülésünket szolgálja, ennek ellenére szeretnénk a lehető legjobbat kihozni belőlük.


A sajtótájékoztatón résztvevő játékosok közül Vinícius Paulo arról is beszélt, hogy mennyire örül annak, hogy ismét a keret tagja.

- Egy hosszabb sérülés után lehetek itt ismét a keretben, boldog vagyok, hogy egy hosszabb kényszerpihenő után is ott voltam a kapitány gondolataiban a kerettagok kiválasztásakor - fogalmazott a Videoton FC hátvédje. - Természetesen külön motivációt jelent számomra, hogy sikerült bajnoki címet nyerni a klubommal, amit remélem sikerül tetézni a mostani két válogatott-meccsen. Nagyon fontos, hogy stabilan védekezzünk, mert ha az előttünk játszók azt érzik, hogy mi jól végezzük a dolgunkat, akkor az nekik is magabiztosságot ad. Így pedig gólt is könnyebben szerez a csapat.

A Paksi FC védője, Szabó János a szezonvégi állapotról és az ellenfélről beszélt az újságíróknak.

- Hosszú szezonon vagyunk túl, de mi más motiválná az embert még ilyenkor is, ha nem a válogatott meghívó? Nehéz ellenfél vár ránk, megnéztük a fehéroroszok utolsó három mérkőzését, és tudjuk, hogy nem nagyon hagynak területet az ellenfélnek, nagyon szervezettek és jó játékosaik vannak, gyors támadásokat vezetnek. Véleményem szerint jól felkészültünk belőlük - foglalta össze az ellenfél legnagyobb erősségeit Szabó.

A szerda esti összecsapás magyar idő szerint 19:00-kor kezdődik. Több helyről is eljutottak a válogatott stábjához olyan információk, melyek szerint sokan úgy vélik, a találkozót műfüvön rendezik, éppen ezért fontos kiemelni, hogy ez az információ nem felel meg a valóságnak. A mérkőzést természetes gyepen rendezik majd.

A holnap esti mérkőzést követően a csapat azonnal hazautazik, és már az idénybeli utolsó, ausztrálok elleni, hazai mérkőzésre készül majd. (Jegyinformációk). A Magyarország-Ausztrália mérkőzés szombaton 17:30-kor kezdődik a Groupama Arénában.

Ezt követően a magyar csapat már csak a Nemzetek Ligájában lép pályára idén: szeptember 8-án, a finnek ellen kezdi meg szereplését a sorozatban. A finn válogatott kedden Romániában játszott felkészülési mérkőzést, melyen a házigazdák 2-0-ra győztek.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi:
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

A Koszovó elleni 2-0-s győzelmet követően szövetségi kapitányunk értékelt.

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Meccsbeszámoló
Már kaphatók a jegyek az Írország-Magyarország mérkőzésre

A Koszovó elleni 2-0-s győzelmet követően szövetségi kapitányunk értékelt.