Egy pont is Eb-részvételt ér, de Szófiában is győzelemre játszik a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. november. 15., 19:20
Egy pont is Eb-részvételt ér, de Szófiában is győzelemre játszik a válogatott

Marco Rossi szövetségi kapitány szerdán délután Szófiában tartott sajtótájékoztatót, amelyen elmondta: az elmúlt napokban próbálta kizárni a bulgáriai mérkőzéssel kapcsolatos történéseket, és csak a taktikára és a csapat felkészítésére fókuszált.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerdán délelőtt még a telki edzőközpont centerpályáján vezényelt edzést férfi A-válogatottunknak, délután viszont már a csütörtöki, szófiai Eb-selejtező helyszínén, a Vaszil Levszki Stadionban tartott sajtótájékoztatót a csütörtöki mérkőzéssel kapcsolatban.

– Az elmúlt napokban sokféle hírt lehetett hallani a mérkőzéssel kapcsolatban, de én magam igyekeztem kizárni minden zavaró körülményt, és csak arra fókuszáltam, hogy megfelelően felkészítsem a csapatot a találkozóra – mondta Marco Rossi a sajtóeseményen. – A bolgár válogatott jobb csapat annál, mint amit a tabella állása mutat, mert ugyan csak két pontot szerzett az eddigi mérkőzésein, a játék képe alapján azonban három-négy ponttal több is állhatna a neve mellett, de több mérkőzés is pechesen alakult számára. Nehéz megmondani, hogy milyen taktikát választ az ellenfelünk, igyekeztünk feltérképezni az új szövetségi kapitány korábbi együttesének játékstílusát, és ez alapján több lehetséges forgatókönyvre is felkészültünk. Korábban is elmondtam, hogy egy csapatot sem lehet arra felkészíteni, hogy döntetlent játsszon egy mérkőzésen. Ezúttal is győzelemért lépünk pályára, de ha csak egy döntetlennel jutunk ki holnap az Eb-re, akkor sem leszek szomorú.

A sajtóeseményen a szövetségi kapitány mellett Kerkez Milos vett részt. A válogatott szélsője elmondta: az egész csapat próbálta függetleníteni magát a mérkőzés megrendezésével kapcsolatos eseményektől, és kizárólag arra fókuszált, hogy minél jobban felkészüljön a találkozóra. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a pálya talaja ugyan nem tökéletes, de játékra alkalmas állapotban van, így semmilyen körülmény nem nehezíti a csapat dolgát abban, hogy megvalósítsa a célját, és megnyerje a találkozót.

– Tudjuk, hogy sok szurkoló úgy is eljön Szófiába, hogy zárt kapus a mérkőzés, természetesen nagyon örülünk, hogy ennyi támogatást kapunk a drukkerektől. Értük is szeretnénk győzni holnap – fogalmazott Kerkez.

A csütörtökön 18 órakor kezdődő Bulgária-Magyarország Eb-selejtező mérkőzést a lengyel Daniel Stefanski vezeti. Asszisztensei David Glois és Michal Obukowicz, a negyedik játékvezető pedig Wojciech Myc lesz. A VAR-szobából Piotr Lasyk segíti majd a munkáját.

A bolgár válogatott kerete

kapusok: Danijel Naumov (CSZKA 1948), Ivan Gyulgerov (Cserno More), Dimitar Mitov (St. Johnstone)

hátvédek: Viktor Popov (Cserno More), Ivan Tyuricov (CSZKA Szófia), Valentin Antov (Cremonese), Aleksz Petkov (Slask), Simeon Petrov (CSZKA 1948), Krisztian Dimitrov (Levszki Szófia), Zsivko Atanaszov (Cserno More), Anton Negyalkov (Ludogorec), Angel Liaszkov (Lokomotiv Plovdiv)

középpályások: Ilija Gruev (Leeds United), Ivajlo Csocsev (CSZKA 1948), Andrian Krajev (Levszki Szófia), Filip Krasztev (Los Angeles FC), Hriszto Ivanov (Lokomotiv Plovdiv), Szvetoszlav Kovacsev (Ahmat Groznij), Sztaniszlav Ivanov (Arda), Dominik Jankov (Ludogorec), Ilian Iliev (AE Kifisziasz)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.