Az MLSZ köszöntötte a visszavonult Priskint, Eleket és Nikolicsot
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. július. 27., 14:22
Az MLSZ köszöntötte a visszavonult Priskint, Eleket és Nikolicsot

Az idei évben több válogatott játékos is befejezte aktív pályafutását. Közülük elsőként a legtöbb válogatottságot maga mögött tudó három játékost köszöntötte az MLSZ.

Visszavonulásuk okán Elek Ákost, Nikolics Nemanját és Priskin Tamást köszöntötte az MLSZ nevében Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár, akik az érintetteknek Csányi Sándor elnök személyre szóló köszönő levelét is átadták.

Mindhárom játékos hosszú éveken át vett részt a válogatott keret munkájában, és főszereplői voltak a 44 éves szünetet követő Eb-döntőre való kijutásnak, valamint az emlékezetes Eb-döntős mérkőzéseknek. A találkozón az MLSZ vezetői méltatták a három játékos a magyar válogatott irányába tanúsított elkötelezettségét, elhivatottságát, valamint megköszönték azt a sokéves munkát, melyet példás alázattal és odaadással végeztek a válogatott sikerének érdekében.

Elek Ákos 48 találkozón szerepelt a nemzeti csapatban, melyeken egyszer volt eredményes, Nikolics Nemanja 43 mérkőzésen nyolc gólt szerzett, Priskin Tamás pedig 63 válogatottsága során tizenhétszer talált be. Elek és Priskin a 2016-os Eb-n szerepelt, míg Nikolics a 2016-os és a 2020-as kontinenstornán is képviselhette a magyar labdarúgást.

Bár aktív pályafutásukat immáron mindhárman befejezték, a labdarúgástól egyikük sem kíván elszakadni. Elek, Nikolics és Priskin is – a megfelelő képzések elvégzésével, kellő felkészülés után –sportvezetőként szeretne tevékenykedni a jövőben. Magánéletükről elmondták, egészségügyileg jól vannak, és mindhármuknak óriási örömet jelent, hogy több időt fordíthatnak családjukra, gyermekeikre.

Az MLSZ vezetői a köszönet kifejezése mellett sok sikert kívántak életük most kezdődő új időszakához, és kérték a köszöntötteket, hogy csatlakozzanak a Volt válogatottak klubjához, továbbra is segítsék a labdarúgás népszerűsítését, és személyes példájukkal támogassák a „Gyűlölet nem pálya kampányt”.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.