U21: Fölényes győzelem San Marinóban
U21 férfi   |   Csapat   |   2021. szeptember. 07., 23:36
U21: Fölényes győzelem San Marinóban

U21-es válogatottunk magabiztos győzelemmel folytatta szereplését Európa-bajnoki selejtező csoportjában: Skribek Alen duplájával, valamint Baráth Péter és Kiss Tamás góljaival 4-0-ra nyert San Marinóban.

U21-es válogatottunk az Izraeltől elszenvedett 2-1-es vereség után San Marinóba utazott, hogy a csoport papíron leggyengébb csapata ellen próbáljon javítani. Gera Zoltán öt helyen változtatott múlt heti kezdőcsapatán, Csontos Dominik, Baráth Péter, Skribek Alen, Tóth-Gábor Kristóf és Bukta Csaba került be az együttesbe. A mieink lendületesen kezdték a mérkőzést, már a 3. percben közel jártak a gólszerzéshez, egy bal oldali beadás után Tóth-Gábor csúsztatott 5 méterről a bal kapufa tövére. A folytatásban is a hazai térfélen zajlott a játék, a hazaiak nagy erőkkel védekeztek, a mieink pedig próbálták megbontani a felállt védelmet.

Ez nem volt könnyű feladat, de így is kialakítottunk jó néhány helyzetet a hazai kapu előtt. Az első negyedóra végén Gera Zoltánnak kényszerű cserét kellett végrehajtania, Szánthó Regő bokája sérült meg, nem tudta folytatni a játékot, Komáromi György állt be a helyére. Az eset néhány percre megfogta csapatunkat, de hamar visszaállt a rend, és tovább támadtunk az első gólért, amelyet a 29. percben sikerült megszerezni: Skribek Alen bal oldali szöglete után Baráth Péter fejelt 5 méterről a hálóba (0-1). A gól egy kissé bátrabb játékra ösztönözte a házigazdákat, de a játék képen nem tudtak változtatni, továbbra is a mieink akarata érvényesült a pályán, az eredmény azonban nem változott a szünetig.

A fordulás után újult lendülettel támadott a magyar válogatott, egymás után alakítottuk ki a helyzetek, folyamatos nyomás alatt tartottuk a San Marinó-i kaput, a hazai védők nem egyszer az utolsó pillanatban, bevetődve blokkolták a lövéseinket. A 60. percben Tóth-Gábor ismét közel járt a gólszerzéshez, fejese ezúttal is centikkel kerülte el a kaput. A 74. percben Mocsi Attila lövését ütötte szögletre a kapus, de a sarokrúgás után Skribek Alen lövésénél már tehetetlen volt, a ZTE támadója a balösszekötő helyéről tekert a kapu bal oldalába (0-2). A San Marinó-iak megpróbáltak nagyobb erőket mozgósítani támadásban, de ezzel fellazult a védekezésük, és a 82. percben egy labdaszerzést követő gyors támadás végén Skribek Alen vezette a kapusra a labdát, majd lőtt a léc alá (0-3). A végeredményt a 91. percben Kiss Tamás állította be, Komáromi György bal oldali beadása után érkezett jó ütemben, és pörgetett a hálóba (0-4).

A magyar válogatott végig nagy fölényben játszott a mérkőzésen, és a második félidőben a helyzeteit is jó hatásfokkal használta ki, így magabiztos győzelemmel folytatta szereplését Eb-selejtező csoportjában. Októberben két hazai mérkőzés következik, a lengyel és a német válogatottat fogadjuk Szegeden.

– Végig koncentráltan játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki a mérkőzésen. Örülünk a győzelemnek, mert néha a kötelező győzelmeket is nehéz hozni, de ma jó mentalitással álltak bele a mérkőzésbe a játékosok. Van még hova fejlődni, de önbizalom szempontjából jót tett a csapatnak ez a győzelem – mondta a mérkőzés után Gera Zoltán szövetségi edző.

A csoport másik két mérkőzésén is vendéggyőzelem született, Izrael a lengyel otthonában nyert 2-1-re, a németek pedig 3-1-re verték idegenben a letteket.

San Marino-Magyarország 20210907
2021.09.7. (kedd)
B csoport
San Marino SMR
San Marino
Magyarország
Magyarország HUN

San Marino
San Marino
1
Colombo
2
Franciosi
3
Contadini
4
Dolcini
5
Moretti
7
Cecchetti
8
Matteoni
10
Ciacci
11
Pancotti
16
Tomassini
18
Nanni
1
2
11
16
18
20
23
San Marino-Magyarország 20210907
Magyarország
Magyarország
Cserék
San Marino
San Marino
6
Filippo Santi
83'
9
Lorenzo Pasquinelli
14
Giacomo Valentini
15
Thomas Rastelli
45'
72'
72'
85'
17
Filippo Pasolini
83'
19
Alex Toccaceli
59'
20
Daniele Babboni
21
Marco Gasperoni
69'
23
Davide Colonna
Magyarország
Magyarország
4
Kusnyir Erik
82'
5
Szűcs Kornél
6
Csonka András
82'
7
Kiss Tamás
82'
90'
12
Auerbach Martin
13
Tamás Olivér
82'
88'
15
Hidi M Sándor
19
Kerkez Milos
21
Komáromi György
16'
33'
73'


Címkék:

Kapcsolódó hírek